Indrek Mäe • 22. märts 2017 kell 10:30

Forbesi maailma rikkaimate edetabel pakkus üllatusi

Amazoni tegevjuht Jeff Bezos teenis eelimisel aastal suurima summa.  Foto: EPA

Forbesi iga-aastaselt koostatava maailma rikkaimate inimeste edetabeli esikolmikus on toimunud mõned vangerdused, suurim kaotaja on USA president Donald Trump.

Nii näiteks on kolmandale kohale jõudnud Amazoni tegevjuht Jeff Bezos, kes teenis eelmisel aastal võrreldes konkurentidega kõige rohkem ehk 27,6 miljardit dollarit. Bezose kogu varandus ulatub Forbesi andmetel 72,8 miljardi dollarini.

Esimese koha hõivas taas Bill Gates, kel on varasid 86 miljardi dollari eest ning kes suutis neid 2016. aastal kasvatada 11 miljardi dollari võrra.

Omaha oraakel Warren Buffett teenis möödunud aastal 14,8 miljardit dollarit ning tema varade koguväärtus on nüüd 75,6 miljardit dollarit. See asetab ta Forbesi edetabelis teisele kohale.

Suurimaks kaotajaks osutus aga USA praegune president Donald Trump, kes kukkus Forbesi edetabelis 324. kohalt 544. kohale ehk 220 positsiooni võrra. Forbesi andmetel on Trumpil varasid 3,5 miljardi dollari ulatuses.

Forbesi edetabeli esikümme:

Bill Gates: 86 miljardit dollaritWarren Buffett: 75,6 miljardit dollaritJeff Bezos: 72,8 miljardit dollaritAmancio Ortega: 71,3 miljardit dollaritMark Zuckerberg: 56 miljardit dollaritCarlos Slim Helu: 54,5 miljardit dollaritLarry Ellison: 52,2 miljardit dollaritCharles Koch: 48,3 miljardit dollaritDavid Koch: 48,3 miljardit dollaritMichael Bloomberg: 47,5 miljardit dollarit

Hetkel kuum