Liina Laks • 3. aprill 2017 kell 8:36

Börsiülevaade: Euroopa turud valdavalt rohelises

Londoni börs oli ennelõunal plussis  Foto: EPA

Uus kvartal algas Euroopa olulisemate indeksite jaoks suuremalt jaolt positiivselt, vaid Hispaania turg kukkus suuremalt.

Suurbritannia FTSE oli tõusnud 0,02 protsenti, 7324 punktile. Tõusu aitas vedada võrdlemisi stabiilne nafta hind. Indeksi suurimateks tõusjateks oli naftakontsern BP (+1,18%), kes teatas oma Põhjamere infrastruktuuri müügist, Burberry ning Royal Dutch Shell. Samal ajal vedasid FTSEd alla Royal Bank of Scotlandi ning Easyjeti aktsiad.

Saksamaal ootavad investorid, et korduks 2015. aasta rekord. Toona oli DAX 12 389 punkti ligi ning täna ennelõunal oli indeks samuti tõusuteel – 12 342 punkti 0,24protsendise tõusu juures, nii et rekordini on veel pisut minna. Saksamaal olid suurimad tõusjad tehnoloogiaettevõtete aktsiad. Saksa analüütikud ütlevad aga, et isegi kui nüüd rekord tulema peaks, ei tohiks investorid seda liiga tõsiselt võtta, sest tegu võib olla "psühholoogilise" mõjuga, kirjutab näiteks Handelsblatt.

Prantsusmaa CAC 40 langes samal ajal 0,08 protsenti, kuid kaupleb siiski heal tasemel 5118 punkti juures. Prantslaste elektroonikahiid Schneider üllatas investoreid hiljuti kuulujuttudega, mille kohaselt läheb miljardi dollariga müüki tütarettevõte DNT.

Stoxx 600 tõusis 0,2 protsenti, 381 punktile. Sealjuures on indeks viimase aastaga tõusnud lausa 14 protsenti.

Itaalia börsiindeks kaotas 0,10 protsenti ning oli 20 464 punkti juures. Hispaania IBEX 35 oli -0,27protsendise langusega Euroopa indeksitest suurim kaotaja.

Baltimaades olid Riia ja Tallinna börsid plussis (Tallinna börsiindeks oli täna ennelõunal 1122 punkti peal), Vilniuse börs aga languses.

Toornafta hind on taas üle 50 dollari. Samas langes Brenti toornafta hind, mis kauples kella üheteistkümne paiku 53,47 dollari peal barrelist. Samas olid languses ka väärismetallide futuurid: kuld oli 1247 ja hõbe 18,1 dollari peal, ainsana jõudis tõusujoonele plaatina.

Hetkel kuum