Pille Ivask • 4. aprill 2017 kell 16:45

UBS: inimesed hulluvad uue iPhone’i järele

Foto: Scanpix/Reuters

UBS avaldas täna, et uus iPhone tõotab maksta vähem kui 1000 dollarit.

Siiski maksab uus iPhone arvatavasti rohkem kui selle peamine konkurent Samsung Galaxy S8, mille hind jääb Eestis 800 euro juurde.

Lähtuvalt uue iPhone’i üsnagi kopsakast hinnast ning arvatavast ülisuurest populaarsusest prognoosib UBS, et keskmine õunatelefoni hind järgmisel aastal peaks jääma varem ennustatud 667 dollari asemel 692 dollari juurde.  

Selle aasta teises pooles peaks Apple välja tulema iPhone’i kolme uue versiooniga, kusjuures ühel neist mudelitest peaks olema OLED-ekraan, mille Apple ostab Samsungilt. Apple’i asjadega kursis olevate inimeste sõnul on ettevõte Samsungilt ostnud 70 miljonit OLED-ekraani. Ühtlasi pani see teade tõusma ka Lõuna-Korea tehnoloogiagigandi aktsia, mis kerkis täna 1,5% võrra.

Kuna OLED-ekraanide kasutuselevõtt on ka Apple’ile endale kulukam, prognoosib UBS, et seetõttu võib järgmisel aastal Apple’i kasumimarginaal väheneda 38,5%ni. Võrdluseks, käesoleval fiskaalaastal jääb see hinnanguliselt 38,7% juurde.

UBS prognoosib uuele iPhone’ile suurt edu seetõttu, et praeguste müüginumbrite kohaselt on iPhone 7 Plus, mis on 20 dollari võrra 6 Plusist kallim, nautimas tõeliselt suurt müügiedu ehk inimesi ilmselt seadme hinnatõus ei häirigi. Sellest lähtuvalt leiab UBS, et Apple’i austajatele on hinna asemel hoopis see, et uus seade oleks eelmisest tuntavalt erinev ja parem.

Ühtlasi teatas UBS, et jätab Apple’i aktsia hinnasihiks 151 dollarit, mis on 4 dollari võrra kõrgem kui Reutersi küsitletud analüütikute keskmine. Apple’i aktsia maksab praegu 144 dollarit.

Hetkel kuum