Mait Kraun • 12. aprill 2017 kell 17:47

Volkswagen lõi Teslale konkurendi

Volkswagen teatas, et plaanib järgmisel nädalal Shanghai autonäitusel avalikkuse ette tuua uue elektriauto, mis peaks konkurentsi pakkuma Tesla Model X-ile, kirjutab Bloomberg.

Tegemist on sportmaasturiga ning selle sõiduulatus peaks olema sisepõlemismootoriga autodega samaväärne. Lisaks sellele suudab auto iseseisvalt sõita, teatas Wolfsburgis asuv autotootja kolmapäevases avalduses.

„Volkswagen on oma eesmärgid paika pannud. Elektriautod ei ole enam kitsas nišš ning me alustame juba järgmise kümnendi keskel masstootmisega,“ teatas ettevõte.

Brändi eesmärk on müüa 2025. aastaks miljon elektriautot aastas. Osati on see tingitud ka regulatsioonide karmistumisest – autotootjad lihtsalt on sunnitud keskenduma loodussõbralikumatele lahendustele.

Volkswagen, mis müüs eelmisel aastal autotootjate seas kõige enam sõidukeid, peab suured kulutused kuidagi tasakaalu saama. Ainuüksi heitgaaside skandaal on Volkswagenile maksma läinud lausa 22,6 miljardit eurot.

Uus sportmaastur, mis sarnaneb osaliselt neljaukselise kupeega, ühtib viimaste aastate trendiga. Nimelt soovivad kliendid mahukaid ja mugavaid autosid, kus istmed on tavapärasest veidi kõrgemal.

Mudel hakkab konkureerima Tesla Model X-iga, mille tootmist alustas Tesla 2015. aastal. Tõenäoliselt saab Volkswageni sportmaastur olema odavam, sest ettevõte on lubanud, et hinnad on sarnased diiselautode omadega.

Hetkel kuum