Sirje Rank • 22. aprill 2017 kell 7:54

Trump ei tee Exxonile Venemaa sanktsioonides erandit

Foto: Scanpix/Reuters

USA president Donald Trump lükkas tagasi USA naftakompanii Exxon taotluse teha firmale erand Venemaale Krimmi annekteerimise järel kehtestatud sanktsioonides, mis võimaldanuks Exxonil jätkata koostööd Vene riikliku naftafirmaga Rosneft.

Taotlusest kirjutas sel nädalal Wall Street Journal. Taotlus puudutas koostööd, mis sõlmiti, kui Exxoni juhiks oli veebruari alguses USA välisministriks saanud Rex Tillerson.

„Pärast konsultatsioone president Donald Trumpiga ei tee rahandusministeerium USA firmadele, sealhulgas Exxonile, erandeid, mis võimaldaks naftapuurimist, mis on praegu Venemaale kehtivate sanktsioonidega keelatud,“ teatas USA rahandusminister Steven Mnuchin reedel, vahendas WSJ.    

Hetkel kuum