Šiauliu Bankas alustas aastat hästi

Šiauliu Bankas  Foto: epa

Šiauliu Bankas Group teatas, et esimese kvartali tulemused pakuvad põhjust rahuoluks.

Šiauliu Bankas Group teenis esimeses kvartalis kasumit 13,4 miljonit eurot, pank ise aga 15,2 miljonit eurot. Grupi tütarfirmade tegevus panustas panga kasuminumbritesse aasta esimese kolme kuu jooksul märgatavalt, samuti aitasid panga kasuminumbreid tõsta tütarettevõtete makstavad dividendid.

Šiauliu Bankase juht Vytautas Sinius märkis, et esimeses kvartalis pandi palju rõhku just panga peamiste tegevusalade laiendamisele ja arendamisele: rahastati nii ettevõtteid kui ka tarbijaid, samuti laiendati hoiustamis- ja investeerimisteenuseid. Kolme kuu jooksul sõlmiti Šiauliu Bankases Siniuse sõnul kokku 100 miljoni euro väärtuses laenulepinguid.

Panga laenude ning liisingute portfell kasvas esimeses kvartalis aastases võrdluses 10% võrra, hoiuste portfell aga 7% jagu.

Teenuste laiendamine tõi panga jaoks kaasa ka selle, et panga saadavad teenus- ning komisjonitasud suurenesid aastases võrdluses 13% võrra.

Tänavu 30. märtsil teatas pank, et plaanib maksta investoritele dividende kokku summas 1,9 miljonit eurot ning otsustas täiendavalt aktsiaid emiteerida, suurendades aktsiate arvu 20% võrra. Investorid on selle otsuse hästi vastu võtnud: alates aasta algusest on panga aktsia Vilniuse börsil tõusnud 23% võrra, makstes praegu 0,475 eurot.

Hetkel kuum