Juhan Lang • 9. august 2017 kell 16:00

LHV: Põhja-Korea ja USA vahelist konflikti ei tasu alahinnata

Pinged Põhja-Korea liidri Kim Jong-un'i (pildil) ja USA presidendi Donalt Trumpi vahel on viimastel päevadel kasvanud.  Foto: EPA

Kindlasti ei tasu alahinnata Põhja-Korea ja USA vahelist konflikti, aga isegi siis, kui sellest peaks eskaleeruma midagi enamat, kui verbaalsete teravuste vahetamine, siis kindlasti ei ole turgude põhjal näha, et see juhtuks lähitulevikus, kinnitas LHV vanemmaakler Nelli Janson.

„Mis puudutab mõju börsile, siis hetkel on käsil väga uudistevaene periood ja antud teema jääb meedias domineerima tõenäoliselt veel nädalateks ja muidugi kasutavad karud olukorda, et kõigi aegade tippudes kauplevat turgu antud uudise valguses natuke alla müüa, aga midagi katastroofilist ma siit küll välja ei loeks,“ märkis ta. „Eesti kliendid naudivad ilmselgelt veel suvesooja, sest tehingute aktiivsuse kasvu ühes või teises suunas täheldanud pole.“

Ta tõdes siiski, et sõjaliste konfliktide puhul on ikka olnud VIX’il (VIX indeks on tuntud ka kui hirmuindeks või hirmumõõdik ja see näitab turuosaliste 30-päevast oodatavat volatiilsust. Indeks on koostatud kasutades S&P 500 indeksi müügi- ja ostuoptsioone –toim) põhinevad instrumendid turuosaliste lemmikud ja seda on näha ka juba praegu, sest VIX on paari päevaga tõusnud üle 20%.

USA president Donald Trump hoiatas eile Põhja-Koread otsesõnu sõjalise löögi eest, kui see USAd edasi ähvardab. „Parem oleks, kui Põhja-Korea enam USAd ei ähvardaks. Nad kohtavad sel juhul tuld, raevu ja ausalt öeldes jõudu, mida maailm pole varem näinud,“ ütles Trump reporteritele.

Hetkel kuum