• Jaga lugu:

  Pro Kapital vähendas kahjumit

  T1 Mall of Tallinn lubab Eestisse tuua uue mõttemalli kaubandusest ja pakkuda kolme jalgpalliväljaku jagu meelelahutust.Foto: Andras Kralla

  Pro Kapitalil vähenes esimesel poolaastal nii käive kui ka ärikahjum, seisab börsiteates.

  Selle aasta aasta teises kvartalis jätkas Pro Kapital Grupp oma suurima arendusprojekti, Tallinnas asuva T1 Mall of Tallinn kaubandus- ja meelelahutuskeskuse ehitustöid ning samuti aktiivseid üüriläbirääkimisi mitmete kohalike ja välismaiste jaekaubandusettevõtetega, teatas ettevõte börsiteates.
  Pro Kapital jätkas samuti arendustegevustega Riias Kliversala elamuarendusprojektis, Šaltinių Namai kvartalis Vilniuses ning Kristiine Citys Tallinnas, Tondil.
  Kontserni 2017. aasta esimese kuue kuu kogukäive oli 7 566 000 eurot, vähenedes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 8%. Tänavu teise kvartali kogukäive oli 3 952 000 eurot, eelmisel aastal samal ajal jäi käive 5 426 000 euro juurde.
  Ärikasum suurenes kuue kuu jooksul võrdlusperioodi suhtes 744 000 euro ehk 59% võrra ning moodustas kahjumi 524 000 eurot. Võrdluseks, eelmise aasta esimese kuue kuuga teenis ettevõte 1 268 000 eurot kahjumit. Teise kvartali ärikahjum oli 27 000 eurot, mis on vähem kui aasta varem olnud 319 000 eurot.
  Puhaskahjum kahanes kuue kuu jooksul võrdlusperioodi suhtes 839 000 euro ehk 27% võrra, moodustades kahjumi 2 310 000 eurot. Teise kvartali puhaskahjum oli 881 000 eurot. Aasta varem oli see 1 668 000 eurot.
  Pärast aruandeperioodi lõppu sõlmis Pro Kapital lepingu hotellitegevuse müügiks nii Tallinnas kui Riias. Tehingu eesmärgiks oli väljuda Tallinna ja Riia hotelliturult, mis ei ole olnud ettevõtte põhivaldkonnaks ja selle läbi kiirendada oma kinnisvaraprojektide arendustegevust turgudel, kus on positiivsed trendid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.