Pille Ivask • 3. oktoober 2017 kell 19:14

Vene miljardär toetab telekomiidu

Roman Abramovitš  Foto: epa

Vene äriguru ning jalgpalliklubi Chelsea omanik Roman Abramovitš on taas õla alla pannud telekomi valdkonnas tegutsevale idufirmale Truphone.

Truphone teatas täna, et kaasas 255 miljonit Briti naela ning oma panuse sellesse andis ka Abramovitš, kes investeeris Truphone’i ka neli aastat tagasi. Toona jäi investeering 70 miljoni naela juurde.

Ettevõtte sõnul olid rahakaasamise eesmärgid saada lahti oma senistest võlgadest, laiendada äri ning suurendada koostööd teiste firmadega.

Truphone’i jaoks on käesolev aasta kulgenud üsna soodsalt: firma sõlmis lepingu Apple’iga. Selle alusel saavad iPadi omanikud, kes kasutavad seadmes digitaalset SIM-kaarti ehk eSIM-i, liituda ka erinevate mobiilsideteenuste pakkujatega. Seesugune tehnoloogiline ühendumine on võimalik juba mitmes riigis. Samuti on Truphone aktiivselt kaasatud asjade internetiga seotud projektidesse.

Hetkel kuum