Äripäev • 27 november 2017

Arco Vara investeerib Bulgaariasse 62 miljonit

Arco Vara juhataja Tarmo Sild.  Foto: Eiko Kink

Arco Vara AS omandab Bulgaarias kaks äriühingut, millele kuulub Sofia äärelinnas Lozeni küla lähedal kokku kaheksa kinnistut elukondliku arenduseks.

Kinnistute vahetus läheduses asuvad kaubanduskeskus, lasteaed, spordiasutused, korterhotellid ja restoranid. Kogupindala on 122 100 m2 (12,2 ha) ning tehing viiakse lõpule kahes etapis: esimene etapp (3 kinnistut) 2018 jaanuari jooksul ning teine etapp (5 kinnistut) 2020 detsembri jooksul.

Grupp kavandab projekti, mille raames ehitatakse 3-korruselisi tippklassi korterelamuid, ridaelamuid ja eramaju.

Projekti ehitusmaht on ca 70 000 m2, mis arendatakse välja kahes või kolmes etapis sõltuvalt turusituatsioonist. Koguinvesteering ulatub hinnanguliselt 62 miljoni euroni. Esimene etapp algab juba 2018 jaanuaris ning kogu projekti eeldatav lõpp on aastal 2024.

Hetkel kuum