Anu Lill • 8. aprill 2019 kell 12:11

Need 9 firmat võivad olla Warren Buffetti ostunimekirjas

Investorid püüavad ennustada legendaarse investeerimisguru Warren Buffetti järgmisi samme, et neist kasu lõigata, vahendab Investopedia.

Investorid mõistatavad, milline suurettevõte võiks olla Berkshire Hathaway asutaja Warren Buffetti järgmine ost.  Foto: Reuters/Scanpix

Aasta alguses märkis Buffett iga oma iga-aastases Berkshire Hathaway Inc. (BRK.A) aktsionäridele saadetud kirjas, et ta kavatseb sel aastal omandada uusi "elevandisuuruseid ettevõtteid". Berkshire'il on üle 112 miljardi USA dollari väärtuses raha, mis näitab, et püssirohtu vanameistril jätkub oma plaani elluviimiseks.

Credit Suisse tuvastas hiljuti Buffetti jaoks 141 võimalikku ülevõtmise sihtmärki. Pärast selle nimekirja analüüsi vähendasid Barron'si analüütikud potentsiaalsete firmade nimestikku 9 suurele ettevõttele, mis on kõik Berkshire'ile kerged seedida.

Buffett ostab ettevõtteid, millel on tugev juhtimine, suur omakapitali tootlus, väike võlg või täiesti võlata, stabiilsed marginaalid ja kergesti mõistetavad ärimudelid. Tema eelmiste omandamiste hulgas on raudtee-ettevõtja Burlington Northern Santa Fe ja tööstusettevõte Precision Castparts. Berkshire Hathaway pole väljapakutud nimekirja kommenteerinud.

Ettevõte
Turuväärtus mld dollarit
Amphenol31
Anthem75
BlackRock71
Bristol-Myers Squibb76
General Dynamics49
Northrop Grumman47
Sherwin-Williams41
Target42
TJX66
Hetkel kuum