Kaupleja Alex • 7. september 2018 kell 12:12

Kas Facebooki aktsiaid peaks juurde ostma?

Viimased kaks päeva on USA ja Euroopa aktsiaturul esinenud palju närvilisust. USA suurimad indeksid on langemas. Kõige rohkem on kukkunud kõrgtehnoloogia aktsiate languse pärast Nasdaq. USA põhiline indeks S&P 500 on samal ajal oluliselt vähem kukkunud.

Foto: Scanpix

Suurima löögi on saanud sotsiaalmeediagigandid ja mikrokiipide tootjad. Isegi Amazon, kes hiljuti kuulus lühiajaliselt triljoni dollari klubisse, pidi leppima aktsia hinna langemisega. Selliste suurte languste taustal tekkis mul mõte osta Facebooki ja Twitteri aktsiaid.

Tegelikult olen Facebooki osakuid juba varasemalt soetanud. Keskmine hind sel hetkel oli 175 USD aktsia kohta. Nüüd tuleb mul jõuda otsusele, kas tasub madalama hinnaga juurde osta Facebooki (FB) või Twitteri (TWTR) aktsiaid. Teine alternatiiv on üldse mitte midagi teha ja oodata juba ostetud aktsiate tõusu. Kavatsen reedel aktsiaturul toimuvat jälgida ja seejärel teen lõpliku otsuse. Olen vahepeal uurinud ka The Pew Research Center uurimiskeskuse avaldatud raportit, mis annab ülevaate ameeriklaste seas läbi viidud küsitlusest. Selle küsitluse peamine eesmärk oli välja selgitada, kuidas kaitsevad inimesed oma isiklikke andmeid pärast Cambridge Analytica ebaseaduslikult Facebookist saadud andmete töötlemist. Selgus, et iga neljas ameeriklane on Facebooki rakenduse oma nutitelefonist kustutanud. Neist 44% on vanuses 18–29 aastat.

Foto: kaupleja alex

Mulle tundub, et asjad ei ole tegelikult nii halvad, kui need välja paistavad. Noored on varemgi kolinud Facebookist uude keskkonda – Snapchatti (SNAP). Siinkohal tasub vaadata, mida on Snapchati aktsia hind alates selle börsile tulemisest teinud. Minu sõpradest ja tuttavatest ei kasuta teadaolevalt keegi Snapchatti (võib-olla sellepärast, et ma pole enam teismeline). Kui nüüd selle raporti juurde tagasi tulla, siis uuringust selgus, et 42% küsitletutest tegid lihtsalt Facebooki telefonirakenduse kasutamisest pausi ja 54% tegid vajalikud muudatused konto privaatsussätetes. Mina igatahes usun, et Facebooki aktsiad on oluliselt rohkem väärt kui Snapchati või Twitteri aktsiad.

Hetkesaldo (suletud tehingute summa kontol): 9810,99 eurot

Kapital (avatud tehingute kasum/kahjum kontol): 9750,14 eurot

Reaalajas ülevaate Alexi kauplemiskontost ja viimastest tehingutest leiab SIIT.

Hetkel kuum