• Luminori grupi tegevjuht Erkki Raasuke leiab, et sel aastal on jõutud lühikese ajaga oluliste verstapostideni.Foto: Andras Kralla
  Jaga lugu:

  Luminori kasum paisus üle 24 miljoni euro

  Mullu oktoobris iseseisva pangana tegevust alustanud Luminor teenis tänavu kolmandas kvartalis ligi 7,1 miljonit eurot kasumit, suurendades sel aastal teenitud summa ligi 24,5 miljoni euroni, teatas pank.

  Teises kvartalis teenis Luminor 14,5 miljonit eurot puhaskasumit ja esimeses kvartalis 2,9 miljonit eurot.
  Pank nimetas heaks ka oma kolmanda kvartali Eesti pensionifondide tulemusi – valitsevate varade maht ulatus kvartali lõpuks 329 miljoni euroni, kasvades võrreldes teise kvartaliga 3,5%.
  Luminor hindas oma kvartalitulemusi Baltimaades ootuspäraselt heaks, millele andsid hoogu Balti riikide soodsad majandustingimused.
  Kolmandas kvartalis olid Luminor grupi jaoks fookuses sisemised ümberkorraldused, iseseisva krediidireitingu saamine ja strateegiline partnerlus erakapitali investeerimisfondiga Blackstone. Luminori grupi tegevjuhi Erkki Raasukese sõnul annavad need sündmused kinnitust, et panga finantsprofiil on tugev ja Luminor on põnev investeerimisobjekt nii Baltikumi kui ka rahvusvaheliste investorite jaoks.
  "Lisaks on tähelepanuväärne, et jõudsime nende verstapostideni napi ühe aasta jooksul pärast Luminori tegevuse alustamist ning uute strateegiliste eesmärkide seadmist," ütles Raasuke pressiteates.
  Samas tõi Luminori grupi juht esile üldist positiivset fooni Balti riikide majanduses varjutavaid hiljutisi rahapesujuhtumeid, mis on jätnud tugeva jälje kogu siinse finantssektori mainele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.