4 jaanuar 2018

Viimane mudel: kas ehitajad on uuteks nõueteks valmis?

Ehitus  Foto: Andres Haabu

Alanud aasta lõpust peavad kõik ehitatavad avaliku sektori hooned olema A-energiaklassiga. Vaatamata sellele, et lähenevast liginullenergia nõudest on räägitud aastaid, on tulemusi ette näidata üksikutel.

Väga väike osa kõikidest hoonetest (sh büroo- ja kaubanduspinnad) vastab A-energiaklassile. Et mitte reegleid rikkuda, tuleb nii era- kui avalikus sektorid suur hulk ehitusprojekte ümber teha. Kuidas kavatsetakse saavutada järelejäänud 13 kuuga kõikide avaliku sektori hoonete vastavus liginullenegiahoonete nõuetele? Mida toob nõude tähtaja ettepoole toomine tellijale, projekteerijale ja ehitajale?

Sellest räägivad vestlusringis Raul Keba (COBALT Advokaadibüroo advokaat), Margus Tali (Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna nõunik), Allan Hani (Riigi Kinnisvara ASi keskkonna- ja tehnilise toe osakonna juhataja) ja Raido Pärn (Kinnisvarabüroo Endover tütarettevõtte Metropoli Ehitus ehitusdivisjoni juht).

Hetkel kuum