Viimane mudel: kas ehitajad on uuteks nõueteks valmis?

04. jaanuar 2018, 12:00
Ehitus
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180103/BROADCAST/180109955/AR/0/AR-180109955.jpg

Alanud aasta lõpust peavad kõik ehitatavad avaliku sektori hooned olema A-energiaklassiga. Vaatamata sellele, et lähenevast liginullenergia nõudest on räägitud aastaid, on tulemusi ette näidata üksikutel.

Väga väike osa kõikidest hoonetest (sh büroo- ja kaubanduspinnad) vastab A-energiaklassile. Et mitte reegleid rikkuda, tuleb nii era- kui avalikus sektorid suur hulk ehitusprojekte ümber teha. Kuidas kavatsetakse saavutada järelejäänud 13 kuuga kõikide avaliku sektori hoonete vastavus liginullenegiahoonete nõuetele? Mida toob nõude tähtaja ettepoole toomine tellijale, projekteerijale ja ehitajale?

Sellest räägivad vestlusringis Raul Keba (COBALT Advokaadibüroo advokaat), Margus Tali (Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna nõunik), Allan Hani (Riigi Kinnisvara ASi keskkonna- ja tehnilise toe osakonna juhataja) ja Raido Pärn (Kinnisvarabüroo Endover tütarettevõtte Metropoli Ehitus ehitusdivisjoni juht).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. January 2018, 17:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing