• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Põlevkivi kavatseb investeerida üle saja miljoni krooni

  Kanada ekspordiarendamise korporatsioon finantseerib vastavalt reedel allakirjutatud lepingule Eesti Põlevkivi üheksa kalluri ostu 3,6 mln dollari eest.
  5. juunil soostus Eesti Põlevkivi juhatus võtma ka laenu Põhjamaade investeerimispangast laadimis- ja puurimismasinate ostmiseks.
  «See on uus pööre Eesti Põlevkivi majanduselus, et nad on soostunud võtma esimese laenu, sest seni üritati katta kõik omahinna arvel,» rääkis ASi Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Tiit Männiksaar. «Maailmapraktikas on selline teguviis suhteliselt harv nähtus, et kõik vajalikud finantseeringud tehakse omavahendite arvel.»
  Kanadast ostetavaid Volvo kallureid on Eestis katsetatud juba ligi aasta. Männiksaare sõnul on Kanada ekspordiarengu korporatsiooni laenuleping soodne ning ei vaja riigi garantiid.
  Kolm 60tonnist kallurit saab Aidu karjäär, kus on teed, mis selliseid raskusi kannatavad. Kolm 40tonnist kallurit lähevad Narva ja kolm Sirgala karjäärile.
  14 laaduri ja nelja puurimismasina ostu rahastavad Põhjamaade investeerimispank ja Soome pangad, laen vajab Männiksaare sõnutsi veel riigipoolset garantiid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.