• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kiirusepiirangutest Euroopa riikides

  Sõidukiiruse piirangud Euroopa riikides võivad üksteisest olulisel määral erineda. Kõige vähem vabadusi on väikese saareriigi Malta autojuhtidel, kel ei ole õigust autot kiirendada üle 64 km/h. See-eest on Euroopas ka selline riik -- Saksamaa --, kus kiirteedel (autobahn'idel) kiirusepiirang puudub ja esitatakse vaid soovituslik kiirus (130 km/h), millest võiks ohutuse huvides kinni pidada. Kuni teise sõidureani sellist kiirust enamasti ka järgitakse, 200 km/h kiirusega sõidetakse kolmandas reas.
  Tavalisel autoteel jääb enamik riike piirangu 80--90 km/h juurde. Siiski kasutatakse väga sageli liiklusmärke, mis lubatud kiirusepiirangut tõstavad (sama praktikat kasutatakse suvehooajal ka Eestis). Enam pole Lääne-Euroopas haruldased ka nn elektroonilised liiklusmärgid, kus vastavalt teeoludele (ilmastik, liikluse intensiivsus jne) kiirusepiirangut muudetakse.
  Asulates on kõige tavalisemaks piiranguks 50 km/h (miilimõõdustikku kasutavates riikides 30 mph ehk 48 km/h).
  NSV Liidu aegadel Eestiski kehtinud piirang 60 km/h on säilinud veel mõnes endise idabloki riigis. Mõni aeg tagasi alandas lubatud sõidukiirust asulates ka Läti. Leedus kehtib asulates endiselt vana nõukogudeaegne piirang.
  Laste sõidutamine esiistmel on enamikes Euroopa riikides täielikult keelatud või lubatud vaid turvavarustuse kasutamisel. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.