• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liivimaa Väärtpaberid tegeleb kunstikaubandusega

  Brilise sõnul avaldasid kunstiväärtuste ülevõtmisel osalenud eksperdid arvamust, et taiesed on 30% ulatuses üle hinnatud. Mais toimunud müük näitas aga, et see seisukoht ei pea paika, väitis Brilis.
  Tänase seisuga on müüdud umbes 40% EKIFile kuulunud kunstiteostest, mille eest saadi 718 000 krooni.
  Brilis kinnitas, et AS Liivimaa Väärtpaberid võttis EKIFi vara ja kohustused üle juba aprillis. Tema sõnul koosnes EKIFi vara võlakirjadest ja aktsiatest 1,9 miljoni krooni väärtuses, kunstiteostest soetamishinnaga 1,7 miljonit krooni, ebatõenäoliselt laekuvatest laenudest 1,1 mln krooni ulatuses ja pangakontol olnud 465 000 kroonist.
  Eelmise aasta detsembris arestiti Eesti börside investeerimisfondi (EBIF) ja seda hallanud Investeerimisfondide Majandamise ASi võlausaldajate nõudel EKIFi konto. Asjaosalistele selgus see alles viis kuud hiljem, kui Liivimaa Väärtpaberid fondi vara ja kohustusi üle võttis. Samas esitati Tallinna linnakohtusse konto vabastamise taotlus.
  Eilsel linnakohtu eelistungil leidis kohtunik, et taotlus ei olnud korrektselt vormistatud ja selle arutelu lükati edasi. Brilis lausus, et Liivimaa Väärtpaberid taotleb igal juhul arve vabastamist.
  Brilis ütles, et Liivimaa Väärtpaberid esindab umbes 80 protsenti EKIFi osanikke ja võlausaldajaid. Igast teenitud sajast kroonist läheb 80 krooni esitatud nõuete katteks, lisas ta.
  Liivimaa Väärtpaberite hallata on ka 14 protsenti EBIFi võlakirju. Enamik EBIFi võlausaldajaid on sõlminud lepingu ASiga I.D.E.A. I.D.E.A. on likvideerinud oma kontori Tallinnas Karu tänaval, kus firma asus veel mai alguses. Kaljo Säde majanduspolitseist kinnitas, et I.D.E.A. tegutseb edasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.