• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EL ei taga kvaliteeti

  Aasta algul kontrollitud ELi riikidest imporditud toiduainetest ei rahuldanud 10,4% toiduainete kvaliteedi nõudeid. Väljastpoolt ELi riike imporditud toiduainetest ei rahuldanud kvaliteedi nõudeid 5,6%. Ebakvaliteetsetest toiduainetest on kaks kolmandikku imporditud EList. Peaprobleem on suur taimekaitsekemikaalide sisaldus.
  Üllatuslikult tõusid probleemriikide hulka Suurbritannia ja Saksamaa. Sealt imporditud toiduainete puhul tehti märkusi vastavalt 14 ja 23% kohta. Ka Itaalia tooted ületavad sageli piirnormid. Samas ei täheldatud Kreeka ja Belgia toiduainete puhul ühtegi nõude rikkumist.
  Väljastpoolt ELi on probleeme olnud USAst, Lõuna-Aafrikast ja T?iilist imporditud toodetega. Laitmatult on esinenud Ungari ja Poola.
  Tõrjeainete sisaldus on kõrge eksootilistes puuviljades. Aasta algul ületas normi iga teine mango ja papaia. Probleeme on paprika, varsselleri ja tilliga. KL
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Brenti nafta hind tõusis kolme aasta tippu
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi