12. september 1996 kell 22:00

Riigiettevõte Tallinna Sadam salatseb

RE Tallinna Sadam haldusnõukogu esimees, veeteede ameti peadirektor Kalle Pedak ütles, et halduskogu arutas riigikontrolli ettepanekuid ning võttis vastu omapoolsed seisukohad.

Pedaku sõnul ei pea ta vajalikuks riigikontrolli saadetud ettepanekuid avalikustada. «Need oli saatnud peakontrolör ning me vastame talle,» lisas ta. Pedaku sõnul on see puhtalt tööküsimus, mis ei ole ajalehejutt.

Riigikontrolli peakontrolör Rein Randma ütles, et riigikontroll esitas halduskogule pika nimekirja järelepärimisi. Randma sõnul ei saa ta anda enne mingeid kommentaare, kui halduskogu pole neile reageerinud.

Tallinna Sadama haldusnõukogu liige Indrek Parts ütles, et tema istungi teemal heameelega ei räägiks ning soovitas pöörduda otse sadamasse, kus siis otsustatakse, millist infot antakse välja ja millist mitte. Halduskogu istungil viibinud Tallinna Sadama peadirektor Enn Sarap ütles, et kuna tema halduskogu liige pole, ei ole tal volitusi detaile kommenteerida. Samas möönis, et riigikontrolli materjale arutati ja tehti otsus, mida vastata. Tema sõnul on hakatud tegema ettevalmistusi Tallinna Sadama ettevõtlusvormi muutmiseks.

Hetkel kuum