• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BIS avab oma arhiivid

  BIS kuulub maailma juhtivatele keskpankadele ning ta tegutses kogu Teise maailmasõja ajal. Nüüd on hakatud teda koos ?veitsi rahvuspangaga süüdistama selles, et ta abistas Saksamaad ja ostis sealt röövkulda.
  Teisipäeval avaldas BIS teate oma sõjaaja kullaoperatsioonidest Saksa riigipangaga. Andmed, mis on kontrollitud audiitorfirmas Coopers & Lybrand, kinnitavad üldjoontes USA senati pangakomitee liikme Alfonse d'Amato varasemaid väiteid.
  Eksperdid märgivad, et BISi ülevaade käsitleb detailselt konkreetseid ülekandeid, kuid ei püüa lahti mõtestada BISi juhtide tegevusmotiive Teise maailmasõja ajal.
  BIS kinnitas, et on Saksa riigipangalt ostnud kokku 13,5 tonni kulda, millest 3,7 tonni osutus hiljem natside röövkullaks. BIS kinnitab, et tagastas kogu selle kahtlase kulla liitlasadministratsioonile, kellel polnud pangale seejärel enam mingisuguseid pretensioone.
  BISi sõjaaegne president Thomas McKittrick oli USA kodanik, tema asetäitja Roger Auboin prantslane ja pangandusosakonna juhataja Paul Hechler sakslane.
  Varem on BISi esindajad eitanud panga ja natside koostööd. BISi tegevdirektor Andrew Crockett keeldus eile kommenteerimast panga sõjaaegset tegevust. Kuid ta kinnitas, et püüab kõik faktid võimalikult kiiresti teatavaks teha, mille järel kõigil on võimalik otsustada, kas BISi käitumine oli korrektne või mitte. BISi sõjaaegsed dokumendid antakse uurijate ja ajaloolaste käsutusse alates 1. juulist, lubas ta. FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.