• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Registrikaardi koopia esitamine pole kohustuslik

  Viimasel ajal on minuni jõudnud maksumaksjatelt teated, et mõned maksuinspektorid nõuavad maksumaksjatelt äriregistri registrikaardi koopiate esitamist. Kui seda ei tehta, siis ei pidavat need inspektorid aktsepteerima selle maksumaksja esitatud arveid, kuna neil arvetel on arve esitaja registrikood, mis erineb ettevõtteregistri registreerimisnumbrist.
  Maksuhalduri sellised nõuded ei ole seaduslikud. Maksukorralduse seaduse § 11 lg 1 sätestab maksuhaldurile maksumaksjate ja maksu kinnipidajate registri pidamise nõude.
  Sama paragrahvi 2. lõikest tuleneb ettevõtte registreerimise kohustus maksuametis ainult siis, kui nad ei ole kantud äriregistrisse. Seega eeldatakse, et üks riigiasutus (maksuamet) saab teiselt riigiasutuselt (äriregister) neile vajaminevat infot n-ö otseliini pidi ja maksumaksja ei pea ise paberid näpus seda infot ühest riigiasutusest teise kandma.
  Lisadokumentide viimist registriametist maksuametisse ei sätesta ka käibemaksuseadus ega ükski teine meil kehtiv maksuseadus.
  Käibemaksuseaduse § 7 lg 1 sätestab küll, et äriregistrisse kandmata juriidilisest isikust maksukohuslane peab lisama avaldusele (vorm RK) oma põhikirja ja ettevõtteregistrist välja antud registreerimistunnistuse, kuid sellest ei järeldu kuidagi äriregistri kandedokumentide täiendava esitamise kohustust, kui ettevõte on juba kord registreeritud käibemaksukohuslaseks.
  Äriregistri registrikaardi tõendatud koopiate saamine äriregistrilt maksab 25 kr/lk. Muidugi on igal maksumaksjal õigus ise koopiaid niipalju tellida kui ta tahab ja neid siis edasi kinkida. Sealhulgas ka maksuametile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.