• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Kütus äriregistrisse

  Möödunud reedel tuli rahandusministeeriumist kiri, et erastamisagentuur kannaks Esoili erastamisest laekunud raha jäägi neile üle, teatas majandusministeeriumi osakonnajuhataja Kalev Pikaru. «Samal päeval esitas Eesti Kütus tähitud kirjaga avalduse äriregistrisse kandmiseks,» lisas ta.
  Ilma Eesti Kütuse 54 miljoni kroonise võla kustutamiseta ei soovinud majandusministeerium negatiivse omakapitaliga firma äriregistrisse kandmise taotlust esitada.
  Rahandusministeeriumi osakonnajuhataja Agate Daltoni sõnul on Esoili erastamisest jäänud 42 miljonit krooni suurem summa kui saanuks Eesti Kütuse vara müügist.
  Eesti Kütuse võlg rahandusministeeriumile tekkis viie aasta eest riigi garantiiga võetud Neste masuudilaenust.
  Riik peab välisvõla tasuma, vastasel korral oleks tulnud see raha leida eelarvest, selgitas Agate Dalton.
  Eesti Kütuse võla ja erastamisagentuurilt saadava raha vahe ehk 12 miljonit krooni tuleb leida valitsusel, lisas Dalton. «See osa võlast tuleb kustutada valitsuse tasemel,» tähendas ta.
  Kalev Pikaru sõnul on Eesti Kütuse ümberkorraldamise määrus sisuliselt valmis valitsusele esitamiseks. «Niipea kui saame rahandusministeeriumi õiendi, et ei ole võlgu, saab eelnõu esitada,» lisas ta.
  ASi Eesti Kütus nõukogusse hakkavad tõenäoliselt kuuluma senine kuraator Kalev Pikaru, rahandusministeeriumi avalike suhete juht Aili Ohlau ja maksuameti peajurist Aivar Sool. Lahtine on nõukogu neljas liige, sest endine majandusministri nõunik Andres Tint on ministeeriumist lahkunud.
  Pärast äriregistris aktsiaseltsina registreerimist erastatakse Eesti Kütus aktsiate avaliku müügi teel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raplamaa ettevõtja müüs elutöö: see oli lihtsalt vältimatu samm
Elutööna üles ehitatud ettevõtte müümine võib olla nii tehniliselt kui ka emotsionaalselt keeruline, kuid on ettevõtte arenguks lausa vältimatu, ütles Tõnu Rahula, kes müüs tänavu oma põllumajandusettevõtte Raikküla Farmeri, mida oli vedanud mitukümmend aastat.
Elutööna üles ehitatud ettevõtte müümine võib olla nii tehniliselt kui ka emotsionaalselt keeruline, kuid on ettevõtte arenguks lausa vältimatu, ütles Tõnu Rahula, kes müüs tänavu oma põllumajandusettevõtte Raikküla Farmeri, mida oli vedanud mitukümmend aastat.
Irja Lutsar: ma ei ole Pfizeri agent Eestis
Teadusnõukoja juht, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor Irja Lutsar meenutab hea sõnaga oma Pfizeris töötamise aega, aga seda, et ravimifirmad saaksid inimesi ära osta, ta ette ei kujuta.
Teadusnõukoja juht, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor Irja Lutsar meenutab hea sõnaga oma Pfizeris töötamise aega, aga seda, et ravimifirmad saaksid inimesi ära osta, ta ette ei kujuta.