Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Omanikud vassivad

  ASi Ceosil uue suuraktsionäri, ?veitsi firma Maritime Trade & Finance Group esindaja Sergei Popenko teatas eelmisel kuul, et pesupulbri valmistusainet tseoliiti tootev tehas käivitus juba septembris. Ceosili töötajad on teistsugusel arvamusel.
  Ceosili töötajate sõnul seisab tehas alates eelmise aasta detsembrist ja toodab vaid vähesel määral poolfabrikaate. Peale selle müüb tehas nende sõnul tseoliiti, mis toodeti eelmisel aastal.
  Põhitootmisega pole Ceosil sellel aastal tegelenud, väidavad tehase töötajad. Suvest saadik pole nad enda sõnul palka saanud. Töötajate esindaja Fjodor Fjodorov ütles, et augusti lõpus mingi liikumine Ceosilis küll toimus, sest tehasesse tuli väike partii toorainet, septembris pandi välja töögraafik ja seadmed valmistati ette töö alustamiseks, kuid tootmiseni pole tänaseni jõutud.
  Kui Sergei Popenko ?veitsi firma Ceosili osanikuks saamisest teatas, väitis ta, et tehas taaskäivitus septembris ja järk-järgult tootmismahtu suurendades hakkab see aasta lõpuks täie võimsusega tööle. Järgmise aasta algusest hakkab Ceosil kasumit tootma, teatas Popenko toona.
  Popenko sõnul ei tähenda see, kui igast korstnast suitsu ei tule, et tehas üldse ei tegutse. Ta nõustus eile, et pidevalt praegu ei toodeta, kuid märkis, et see ei ole omaette eesmärk. Pärsitud tegevus
  See, et tehas pole aasta otsa töötanud, on Popenko sõnul tingitud suuresti Ceosili pankrotiprotsessist. Kui kõik arved ja vahendid on külmutatud, ei ole majandustegevus võimalik, väitis Popenko.
  «Kuidas tehas töötama hakkab, sõltub sellest, millise tellimuste graafiku partnerid meile esitavad,» sõnas Popenko. Millal tehas mõne tellimuse saab, ei osanud ta öelda.
  Popenko sõnul on Ceosili omanikud sõlminud tseoliidi tarnelepingud Saksa firmaga Henkel ja rahvusvahelise tarbekeemia kontserniga Procter & Gamble.
  ASi Ceosil töötaja Fjodor Fjodorovi sõnul on viimase aasta jooksul tehase töötajate arv poolteist korda vähenenud.
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: keskmine palk jätkab rallit
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Euribor ja kõrged hinnad mitmekordistasid koduostjate kulusid
Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Erdogani võit kergitas Istanbuli börsi ja viis Türgi liiri rekordmadalale
Recep Tayyip Erdogani tagasivalimine Türgi presidendiks saatis Istanbuli börsi täna üle nelja protsendi rallima ja kukutas Türgi liiri kõigi aegade põhja.
Recep Tayyip Erdogani tagasivalimine Türgi presidendiks saatis Istanbuli börsi täna üle nelja protsendi rallima ja kukutas Türgi liiri kõigi aegade põhja.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Milline on ettevõtte tulevikukindluse valem?
Kriisidest räsitud ettevõtted keskenduvad ellujäämisele. Kas ellujäämise võtmeks võib olla jõuline arenguhüpe? Mis suunas seda hüpet sooritada ja kust ammutada selleks jõudu ja ressursse? Kuhu sobituvad valemis kestlikkus ja rohepööre?
Kriisidest räsitud ettevõtted keskenduvad ellujäämisele. Kas ellujäämise võtmeks võib olla jõuline arenguhüpe? Mis suunas seda hüpet sooritada ja kust ammutada selleks jõudu ja ressursse? Kuhu sobituvad valemis kestlikkus ja rohepööre?
Maxima laenab pankadelt 100 miljonit
Leedu juurtega kaubanduskontsern Maxima Grupe laenab kolmelt pangalt 100 miljonit eurot viieks aastaks, teatas ettevõte börsile.
Leedu juurtega kaubanduskontsern Maxima Grupe laenab kolmelt pangalt 100 miljonit eurot viieks aastaks, teatas ettevõte börsile.
Sergei Anikin lahkus pangandusidust Tuum "Oskasin õigel ajal astuda kõrvale"
Ligikaudu aasta tagasi idufirmat Tuum juhtima läinud Sergei Anikin lahkus ametist.
Ligikaudu aasta tagasi idufirmat Tuum juhtima läinud Sergei Anikin lahkus ametist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.