23. detsember 1997 kell 22:00

ETAS Kindlustuse AS peab liitumiskõnelusi

ETAS Kindlustuse ASi nõukogu liige, rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsiooni peasekretär Toivo Kuldkepp kinnitas, et huvi ühinemise vastu on mitmel kindlustusseltsil.

Kuldsepp lisas aga, et läbirääkimised teiste kindlustusseltsidega on praegu järgus, kus võimalikke partnereid veel ei avalikustata.

ETAS Kindlustuse juhatuse esimees Kalle Kaldjärv ütles, et liitumishuvi taga on soov parandada kindlustusseltsi turupositsiooni. «Nii kogu valdkonna arengu kui kliendi huvides oleks, kui omavahel konkureeriks mitu võrdselt tugevat seltsi,» lausus Kaldjärv.

Kui ETAS Kindlustus tahab konkureerida kahe suurema kahjukindlustusseltsi Eesti Varakindlustuse ja ASAga, peaks ta ühinema kas Leks Kindlustuse või Nordika Kindlustusega.

Kaldjärv teatas, et kindlustusseltsi omanike huvi ühinemise vastu on strateegiline ning vajadusel on nad valmis ka oma kaubamärgist loobuma. «Meie nimi on hästi tuntud transpordifirmade ja automüüjate hulgas, kuid mitte laial turul,» põhjendas Kaldjärv. «ETAS Kindlustuse nime kadumine ei oleks võimaliku majandusedu taustal meie jaoks mingi katastroof.»

Kaldjärv nimetas hõlbustavaks teguriks kindlustusseltsi ühinemisel mõne teise seltsiga kindla suuromaniku puudumist. Tema kinnitusel on ETAS Kindlustusel praegu umbes 120 omanikku, sh viiendik aktsiaid kuulub rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsioonile.

Kalle Kaldjärv ütles, et kindlustusseltsil pole vaja otsida liitumisvariante oma majandusseisu parandamiseks, sest see on praegugi hea. «Lõppev majandusaasta oli meile erakordselt edukas,» väitis Kaldjärv. Selle aasta üheteistkümne kuuga on ETAS Kindlustus kogunud preemiaid 58,8 miljonit krooni. Kindlustusselts prognoosib oma järgmise aasta kasumiks 12 miljonit krooni.

ETAS Kindlustuse aktsiakapital on üle 20 miljoni krooni ja omakapital 26 miljonit krooni.

Kalle Kaldjärve sõnul on kindlustusseltsi nõukogu langetanud põhimõttelise otsuse viia seltsi aktsiad tuleval aastal börsile ja kaalutakse oma elukindlustusseltsi loomist.

Hetkel kuum