7. jaanuar 1998 kell 22:00

Hele pubi pakub vaheldust

Tallinnas Nõmme kaubanduskeskuses

sisekujundaja Riho Tamreigas

Buldogi pubi esimese ruumi sisustus on harjumuspärane paljudele samalaadsetele Tallinna istumiskohtadele. Seal on kasutatud tumedat puitmööblit ja muid tavalisi pubilikke detaile. Seepärast võib Buldogi teine, heleda ja tavapäratu puitmööbliga sisustatud ruum jätta esmapilgul võõristava mulje. Kuid tegelikult pakub just hele eritellimusel valmistatud mööbel mõnusat vaheldust väga üheülbalisteks muutunud pubidele. Mööbliga sobib ka laudpõrand, mis muudab ruumi veelgi hubasemaks. Hele ruum ei pruugi pubi tavakülastajale meeldida, kuid sisekujunduse seisukohalt mõjub lähenemine värske ja uudsena. Et ka Buldogi ehitustase on hea, võib istumiskohale anda hea hinnangu -- 7 punkti.

Oma asukoha tõttu meenutab Buldog kodukõrtsi. See on nõmmekate vaba aja veetmise koht ja sisekujundusega on püütud luua vastavat meeleolu. Kodusust annavad edasi näiteks tapeedid seinas. Kuid samas ei sobi ruumi seinale kaasaegsed, tavaliselt hotellifuajeedesse paigaldatavad lambid. Minu arust hele mööbel pubisse ei sobi, see meenutab sauna sisustust. Esimese, tüüpilise pubi sisustusega ruumi üldmulje rikub ära aga klinkerplaatidest põrand. Stiilivääratuste ja möödapanekute põhjal materjali valikus võib öelda, et sisekujundus on lahendatud kaootiliselt. Samuti ei seostu nimi kuidagi kohaga.

Buldog on Eesti tasemel keskmine pubi, hindeks annan 5 punkti.

Meeldiv Buldogi pubi on äärelinna kohta paraja suurusega. Heleroheline värvilahendus muudab koha hubaseks. Teise saali pastelsetes toonides seinad ja hele mööbel muudavad pubi veelgi kodusemaks. Saale võrreldes jääb tunne, et Buldogis on kaks istumiskohta kokku pandud. Esimene saal sobib kiireks külastuseks, teise saali sisekujundus on hubasem ja seepärast on see mõnus pikemaks istumiseks. Sisekujundus on hästi läbi mõeldud, pole üle pingutatud, ka ehituskvaliteet on hea. Buldog on Nõmmel populaarne ja seetõttu on just klientuuri mõttes ehtsalt pubilik, st rahvalik koht. Tavaliselt on äärelinna kohad depressiivsed ja räämas, aga Buldog tõestab oma headusega vastupidist -- 9 punkti.

Nõmme keskuses asuv Buldog on suhteliselt tüüpiline pubi, koha sisekujundus millegagi ei üllata. Teisest küljest ei saa midagi halba öelda pubi ehitustaseme kohta, ka ruumilahendus tundub olevat funktsionaalne ja loogiline. Mööbel on pubilik ja seinad kaetud tagasihoidliku triibulise kattega. Heleda mööbliga saal pakub meeldivat vaheldust, justkui näidates, et mõne pubi sisekujundus võib vabalt ka hele olla. Siiski esineb teostuses vigu -- trepp on väga libe, klinkerplaadist põrand pubisse ei sobi ja baarileti kate võiks olla samuti puidust. Pubis ei oska midagi Buldogi nimega seostada, kuid alati ei peagi koha nimi kuidagi sisekujunduses kajastuma. Korralik koht -- 7 punkti.

Hetkel kuum