Litsentsi kaotuse oht

20. jaanuar 1998, 00:00

Läti krediidiasutuste seadus näeb ette, et alates 1. aprillist peab Läti pankade põhikapital olema vähemalt kaks miljonit latti ehk 49,2 mln krooni. See tähendab, et osa kommertspanku võib tegevuslitsentsist ilma jääda.

Läti kommertspankade liidu andmetel ei suutnud 1. detsembri seisuga 8 Läti kommertspanka seda nõuet täita. Kõigi ohutsoonis olevate pankade juhid on avaldanud lootust, et nad suudavad põhikapitali suurendada ja et nende pank jääb püsima. Osa neist lubas põhikapitali suurendada kasumi arvel.

Läti Panga andmeil oli 1997. a Läti pankadele edukas. Aktivad kasvasid 45%, hoiused 36% ja kasum 70%. Läti Panga esindajate sõnul kujuneb 1998. aasta pankade konsolideerumisaastaks, et paremini konkureerida Eesti jt pankadega. B&B-ÄP

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing