Kreenholmi juht jäi Londoniga rahule

03. märts 1998, 00:00

«Mind hämmastas, et Londoni kaubandus- ja tööstuskoja suur saal oli huvilisi täis,» sõnas tekstiiliettevõtte juht Virkebau. Pärast ametlikku osa jätkus suhtlemine isiklikul tasandil ning räägiti seal ärist mitte ilmast, kirjeldas ta presidenti saatnud Eesti äridelegatsiooni tööd.

Välisinvesteeringute agentuur ja selle esindus Suurbritannias olid spetsiaalselt selleks visiidiks valmistanud Eesti majanduse kohta ette väga põhjaliku infopaketi, mis jagati koosviibijatele.

Virkebau rääkis, et tänu sellele auväärsele seltskonnale, kellega koos ta Suurbritannias oli, sai ta ligi organisatsioonile, kes pakkus konkreetset rahalist toetust, kui Kreenholm Londonisse oma müügiesinduse rajab.

Virkebau ei osanud veel täpselt öelda, kuidas see abi toimib. Ta avaldas lootust, et abi on sarnane sellega, mis ettevõte sai Saksamaalt Hamburgist. Hamburgi linnavalitsuse ja pankade ning kindlustusfirmade ühine firma maksis kinni Kreenholmi poolaasta üüri meelitamaks uusi firmasid linna oma kontorit avama. Sarnane võimalus avaneb nüüd Londonis.

Kreenholmi mullune müügikäive oli 1,187 mld krooni ning konsolideeritud kasum 87,1 mln krooni, erakorralist tulu sellest 55,9 mln krooni.

Kreenholmi eksport moodustas kogu tootmisest 76,5% ehk 908 mln krooni. Ekspordi kogumahust realiseeriti USAs 31% ja ELi riikides 58%. Veel 1996. a oli vabriku käive 970 mln kr.

Mullu investeeris Kreenholmi Valduse AS 60,7 mln krooni. Erastamisele järgnenud kolme aasta jooksul on ettevõte investeerinud 126,3 mln krooni, ehkki erastamiskohustus kolmeks aastaks oli vaid 20 mln krooni.

Käesolevaks aastaks on Kreenholm planeerinud vähemalt 30 mln krooni investeeringuteks ning vähemalt 1,3 mld kroonist käivet.

Kreenholmis on 5300 töötajat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing