Tumedad pilved mr Jeeni pea kohal

04. märts 1998, 00:00

Pilved on kogunemas Jaapani aserahandusministri Eisuke Sakakibara pea kohale, kes on parajasti ringvisiidil Malaisias, Tais ja Singapuris. Parlamendi opositsiooni liider Shozo Kusakawa esitas eile Sakakibara kohta järelepärimise rahandusminister Hikaru Matsunagale. 1991. aastal olevat ta aidanud oma sõbra firmal saada kompensatsiooni investeeringufirmalt Daiwa Securities Co kahjumi eest kokku 220 mln jeeni (1,74 mln dollari) väärtuses ning olevat ise saanud selle eest ka väikest hüvitust. Uudis peatas kolm päeva kestnud jeeni kursi tõusu. Kui sündmused seoses E. Sakakibaraga, kes oma mõjuvõimsuse tõttu on saanud hüüdnimeks mr Jeen, võtavad tõsisema suuna, võib jeen veelgi enam kannatada. Sakakibara täht on rahvusvahelistel rahaturgudel tuhmim kui ajal, mil ta oma kuulsa hüüdnime sai. Pealegi on ta prohvet, kes ei ole kuulus omal maal, ja rahandusminister võib ta kergesti poliitika ohvriks tuua.

Dollar liikus Saksa marga suhtes Euroopa turgudel ennelõunal suhteliselt kitsastes piirides (1,8116--1,8197 DEMi).

Margale oli soodne Saksamaa parlamendi sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liidri Rudolf Scharpingu avaldus, et sotsiaaldemokraatid toetavad euro õigeaegsest käivitumist ning et varem esitatud üleskutsel debatile Euroopa majandus- ja rahaliidu üle ei ole mingit pistmist euroskeptitsismiga. Seepärast jäigi dollaril 1,82 DEMi tase ületamata ja pärastlõunal liikus USD kurss vaikselt aga kindlalt allapoole ja langes pärast Ameerika turgude avamist alla 1,81 DEMi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing