5. märts 1998 kell 22:00

Turg ootab pankade tulemusi

Tallinna börs muutus pankade veebruarikuu tulemuste ootuses äärmiselt rahulikuks ja stabiilseks. ÄP indeks liikus eile kitsas, paariteistpunktises vahemikus. Börsi sulgemisel fikseerus indeks 741,82 punkti tasemel ehk 0,18% kolmapäevaõhtusest sulgemistasemest kõrgemal.

Pangaaktsiate hinnad liikusid eile äärmiselt stabiilselt, jäädes enamikus -0,17 ja +0,31 muutusprotsendi vahemikku. Vaid Tallinna Panga aktsia tegi eile veidi suurema hinnamuutuse, kerkides 2,37%, 47,5 kroonile. Tallinna Panga aktsia käive oli registreeritud 12 tehingus 0,52 mln kr. Sellega jäi ta selgelt maha enimkaubeldud Hansapanga 21,61 mln kroonisest päevakäibest.

Jätkuvalt püsib investorite kõrgendatud huvi tööstussektori vastu. Täpselt pool aastat tagasi arvutama hakatud tööstussektori indeks lõpetas eile 63,98 punktil, kerkides päevaga 0,34%. Enim väärib äramärkimist tööstussektoris vast ESSi aktsia, mis tegi ebaharilikult elavas kauplemises (22 tehingu käive 3,32 mln kr) 16,25% hinnahüppe ja lõpetas päeva 93 kroonil.

Eile pool tundi enne börsi sulgemist avaldas veebruari majandustulemused Forekspank. Täna võib oodata ka teiste pankade tulemusi.

Hetkel kuum