8. märts 1998 kell 22:00

Kui kallid on Mustamäe korterid aasta pärast?

- Mustamäe korterite järele on endiselt arvestatav nõudlus. Kuid nagu kogu eluruumide turul toimuvat mõjutavad ka Mustamäe piirkonna turgu endiselt eluasemelaenude karmid tingimused. Nende tingimuste paranemisel võib ennustada tehingute arvu järsku suurenemist.

Pindi Kinnisvara prognooside kohaselt kasvab Mustamäe korterite keskmine turuväärtus aastaga võrdselt Tallinna korterite keskmise turuväärtusega, s.o keskmiselt 10%.

- Tallinna elamispinnaturu tähelepanu on hakanud koonduma lähemale vaikusele ja rohelusele, eemale kesklinnast ja mürast. Hinda on läinud just kesklinnale lähemad linnaosad, eelkõige Kristiine ja Mustamäe.

Korterite hinnad tõusevad Mustamäe linnaosa alguse uuemates silikaatkivimajades ja heakorrastatud viiekorruselistes paneelelamutes. Hinnad jäävad suures plaanis samaks vanades üheksakorruselistes ja tornelamutes.

- Eelkõige sõltub korterite hind laenupoliitika muutumisest. Arvan, et Mustamäel jäävad hinnad enam-vähem samaks või tõusevad 5%.

Oma asukoha tõttu on Mustamäe küllaltki nõutud piirkond. Ka väljastpoolt Tallinna tulijatele on Mustamäe üks meelisrajoone. Mustamäe on piirkond, kus kohalik linnaosa valitsus on teinud üsna palju tööd majade renoveerimisel. Kui see töö jätkub ja maju arendavad edasi ka korteriühistud, siis säilitab Mustamäe vähemalt sama suure atraktiivsuse.

Hetkel kuum