Ühele tund, teisele ruutmeeter

11. märts 1998, 00:00

Tark musta tööjõu kasutaja ei lase end eksitada, kui töömees räägib tunnitöötasust ja sellest, et asja kallal on vaja nokitseda. Parem on musta töömehega kindla tööhulga juurde käiva töötasu suhtes kokku leppida, et tal ei tekiks tahtmist töötegemise sildi all niisama nokitseda.

Ehituse ja remondiga tegelevatele väikeettevõtjatele ei meeldi jutt mustast tööjõust ja selle kasutamisest üldse, sest mustalt ehitajad ja remontijad konkureerivad nendega korteriremondi- ja väikeehitiste turul. Suuremahuliste ehitustööde turusektoris «must turg» puudub.

Äripäev ei sea endale musta tööjõu hindade avaldamisega ülesandeks selle kasutamist propageerida. Paraku on remonditöö eest käest kätte raha maksmine igapäevaelu osa, mis pole kadunud ka näiteks Soomes. Ajalehed Soov ja Kuldne Börs on täis tasuta kuulutusi, mis algavad sõnadega «Kaks remondimeest...» ja lõpevad tööde loetelu järel telefoninumbriga.

Tellija võib vabalt valida, kas riskida või mitte. ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing