19. aprill 1998 kell 22:00

Liitumistingimused teada

Merko Ehitusega liituva EMV aktsionär kaotab 6 krooni aktsia kohta

Reedene EMV aktsia sulgemishind oli 51.45, Merko aktsia sulgemishind 98 krooni. Kuna Merko Ehituse AS korraldab fondiemissiooni, mis kolmekordistab aktsiakapitali, siis maksab Merko Ehitus viie EMV aktsia eest ligi 229 krooni. Seega kaotavad EMV aktsionärid tehinguga ligi 6 krooni aktsialt.

Juhul kui kõik EMV aktsionärid vahetavad oma aktsiad Merko Ehituse aktsiate vastu, siis uues ettevõttes on aktsionäride suhe 57% Merko Ehituse ASile ja 43% EMV-le.

Merko nõustaja Balti Cresco Investeeringute ASi nõukogu esimees Indrek Rahumaa ütles laupäeval, et pakkumus kehtib kuni 8. maini. Rahumaa sõnul on sellise ühinemise teokssaamise tingimus, et 51% EMV aktsionäridest vahetab aktsiad. «See on kahe ettevõtte juhtide kokkulepe, see pole ülevõtmine,» sõnas Rahumaa.

Indrek Rahumaa sõnul kasvab ühinemise korral kasum aktsia kohta ligi viiendiku võrra, uue ettevõtte turuosa oleks Eestis 10%.

Ühinenud ehitusfirma käive oleks aastas 1,5 mld krooni, kasum esialgsetel plaanidel 75 miljonit. «See oleks suurim ja ainuke börsil noteeritud ehitusfirma Balti riikides,» sõnas Rahumaa.

Merko Ehituse ASi nõukogu esimehe Toomas Annuse sõnul on ühinemine kasulik mõlemale poolele. «Aktsia vahetuskurss on kasulik eelkõige EMV-le,» sõnas ta. Annus lisas, et ühinemise ettepanek tuli siiski EMV poolt ning seega on ka ühinemine kasulikum EMV-le. Aktsionäride erakorraline koosolek, kus Merko Ehituse ASi aktsionärid ühinemise üle otsustama peavad, kutsutakse esialgsete andmete järgi kokku 12. mail, ütles Indrek Rahumaa.

Laupäevasel koosolekul kinnitasid Merko Ehituse aktsionärid majandusaasta aruanded, jaotasid ligi 26 miljoni kroonise kasumi, dividende makstakse 1,75 krooni aktsia kohta.

Samuti otsustasid aktsionärid korraldada fondiemissiooni, käibele lastakse iga olemasoleva aktsia kohta kaks aktsiat, mis annavad ka õiguse dividendidele 1998. majandusaasta eest. Uued aktsiad kantakse omanike väärtpaberikontole 5. mail.

Selle aasta audiitoriks kinnitasid aktsionärid jälle Malle Ranniku audiitorfirmast Audit EA. Ka muudeti 3 vähemolulist Merko Ehituse ASi põhikirja punkti.

Möödunud nädalal ehitusfirmade liitumisele vastuseisu avaldanud EMV suuraktsionär Hansa Investments tekitas üldkoosolekul segaduse, firma tegevdirektor Piret Raudsepp väitis, et neid ei lastud koosolekule sisse.

Toomas Annus ütles uudisteagentuurile BNS, et keegi ei teinud takistusi Hansa Investmentsi esindaja koosolekul viibimiseks, ta lihtsalt ei saanud hääletada, sest Hansa Investments pole Merko Ehituse aktsionär.

Hetkel kuum