Coca-Cola avab Eestis uue tootmisliini

22. aprill 1998, 00:00

Coca-Cola Baltic Beverages Ltd tegevdirektor Peter M. Cutting ütles, et uue liini avamine on tingitud Coca-Cola karastusjookide müügimahu pidevast kasvust. Itaaliast pärit liini investeerib Coca-Cola Cuttingi sõnutsi 8--9 mln dollarit (116--130 mln kr) ning liini avamine on planeeritud juunisse. Tööle võetakse 15 uut töötajat.

Praegu villitakse Tallinnas Coca-Cola jooke 2- ja 1,25-liitristesse pudelitesse ühe tootmisliini ja alternatiivse klaaspudeliliiniga. 0,5-liitriseid pudeleid toodab Balti riikidele Leedu tehas.

Tegelikult pole Balti riikides kõrghooaeg vaid suvekuudel, üllatuslikult kasvab Coca-jookide müük siin märgatavalt ka jõulude ajal, märkis Cutting. Ühtekokku kasvas Coca-Cola müügimaht Eestis eelmisel aastal 51%. Tänavu oodatakse 20% müügi kasvu.

Praegu omab Coca-Cola Cuttingi sõnul 60 protsenti Eesti turust ning seda püütakse pidevalt kasvaval karastusjookide turul ka säilitada.

Coca-Cola suurim konkurent maailmas, Pepsi, avas märtsis oma esinduse ka Eestis. Pepsi-Cola General Bottlers Eesti OÜ tegevdirektor Randar Tamm väitis, et oma turuosa saavutab siinsel turul lähiajal ka Pepsi-Cola.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing