Eesti Gaas kahjumi tõttu dividende ei maksa

24. aprill 1998, 00:00

Samas otsustasid aktsionärid, et aktsiakapitali laiendamine fondiemissiooni teel toimub 20. mail.

Saar rääkis, et fondiemissiooni teel aktsiakapitali laiendamine varasemate aastate jaotamata kasumi arvel 38,8 miljonilt kroonilt 155,2 miljonile kroonile on mõneti kompensatsiooniks väikeaktsionäridele, kel nüüd ühe aktsia asemel kolm uut aktsiat.

Küsimusele, kas ettevõtte selle aasta prognoositav tulemus lubab loota, et aktsionäridele makstakse dividende järgmisel aastal, vastas Saar, et ta ei julge praegu seda lubada.

Aasta esimese kvartali majandusnäitajad ei ole Saare sõnul soojadest ilmadest tingitud vähese gaasi tarbimise tõttu eriti head.

Esimesel kolmel kuul tootis Eesti Gaas 320 miljoni krooni suuruse käibe juures 4 miljonit krooni kahjumit. Aasta alguses prognoosis ettevõte 728 miljoni kroonise aastakäibe juures 18 miljoni krooni suurust kasumit.

Erastamisagentuuri nõukogu tegi kolmapäeval otsuse müüa riigi 27protsendine osalus Eesti Gaasis. Saar avaldas lootust, et ettevõtte suuraktsionärid Gazprom ja Ruhrgas ostavad juba lähiajal sellest aktsiapakist 17%, millele neil on eelisostuõigus.

Ülejäänud 10% müümise korraldamine on veel lahtine, kuid nii ettevõtte juhatus kui suuraktsionärid soovivad kolmandaks suuromanikuks Nestet.

Et Eesti Gaasi möödunud aasta kahjumi üks põhjustaja oli dollari ebasoodsalt kõrge kurss, oleme jõudnud kokkuleppele oma suuraktsionäri Gazpromiga, et see võtab valuutariski ajutiselt enda kanda, rääkis Saar.

Alates 1. maist toimuvad omavahelised gaasiarveldused Saksa margas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing