• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Analüütikud: börs langeb

  Aktsiahindade tõusu pärsib välisinvestorite vähene huvi

  Koos aktsiahindadega langevad iga päev ka fondiindeksid, sealhulgas on Äripäeva indeks alanenud nelja kuuga ligi 15 protsenti. Börsi päevakäive piirdub tagasihoidliku mõnekümne miljoni krooniga.
  Majandusteadlase Hardo Hanssoni arvates peaksid börsiettevõtted näitama rohkem kulude kokkuhoiu poliitikat, sest üldine makrokeskkond on varsti stabiliseerumas. Ometi näeb Hansson rahakate välisinvestorite puudumises ühe probleemina jooksevkonto defitsiiti.
  Eesti investoritel pole enam sügisega võrreldavaid aktsiahinna kasvuootusi ning seetõttu ongi kauplemine loid. Kiireid lahendusi ei ole, ütles Hansson. Ta lisas, et asjadel tuleb lasta rahulikult omasoodu kulgeda ning kindlasti ei tohi hindu kunstlikult kergitada. Kui inflatsioon mõned kuud veel langeb, siis hakkavad loodetavasti välisinvestorid suuremat huvi tundma, lisas Hansson.
  EE Investeeringute juhatuse esimees Margus Järv aktsiahindade tõusu ei usu. Suures osas sõltub hinnatõus välisinvestoritest, kuna Eesti majandusnäitajad on aga suhteliselt halvad, pole välismaalt raha oodata, ütles ta. Järv arvas, et inimesed on kaotanud usalduse ka Eesti Panga vastu. On ülimalt ebatõenäoline, et Eesti Pank ei teadnud Daiwa laenust, ütles Järv.
  Hansa Asset Managementi analüütik Alar Kein peab välisinvestorite ligimeelitamise puhul probleemiks suurenevat jooksevkonto defitsiiti. Ka kohalikud inimesed on väga pessimistlikud ning äraootaval seisukohal iseäranis pankade liitumisteadete tõttu.
  Ennatlikke samme kardetakse teha ning seetõttu uuritakse enne raha paigutamist väga palju tausta. Eestlased ei oska ennast välismaale müüa, ütles Kein. Tema arvates jääb ebakindlus püsima.
  Investeerimisfirma Talinvest fondihaldur Mihkel Õim märkis, et välisinvestorid ei näe hetkel midagi neile huvipakkuvat, seetõttu ongi käive börsil väike. Õnneotsijad on oma õppetunni saanud, tõsiseid tegijaid teevad valvsaks probleemid pankades, näiteks Daiwa laenu skandaal, näitlikustas Õim. Väliskapitali vähesust põhjendas ta Eesti väiksusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.