• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tselluloositehast tahavad kaks Ida-Virumaa valda

  Nii Maidla kui ka Vaivara vald on huvitatud suure tselluloositehase rajamisest nende maale ja on selleks sobiva asukoha leidnud, kirjutab ajaleht Põhjarannik.
  Maidla volikogu pakub tselluloositehase idee eestvedajale, ASile Mainor, välja Aidu karjääri ümber asuvat maa-ala. Vaivara volikogu leidis kaks võimaliku tehase asukohta, Eesti elektrijaama läheduses oleva Metsküla kõrgendiku ja maa-ala Auvere külas.
  Tselluloositehase asukoht Sillamäe ümbruses, mille Mainor varem välja valis, pole Sillamäe volikogu toetust veel leidnud.
  Maidla volikogu esimees Enno Vinni ütles, et vald on huvitatud töökohtade loomisest. Ta lisas, et tehase rajamine Maidla valla territooriumile parandab ka piirkonna demograafilist olukorda.
  Vaivara vald lubas peale oma maade kasutamise tulevase tehase rajajatele ka materiaalset abi.
  Tselluloositehast rajada kavatseva ettevõtja Ülo Pärnitsa firma Mainor valis tehase asukohtadena aprillis välja kolm maa-ala Ida-Virumaal. Paldiski varianti Pärnits enam ei kaalu.
  Investorid otsustavad tehase asukoha suve jooksul, sõltuvalt oma riikide valitsuse seisukohast. Kavandatava projekti järgi oleks tselluloositehase aastane tootmisvõimsus 500 000 tonni tselluloosi, mis teeks tehase müügikäibeks kuni 5 miljardit krooni aastas. Tehases saaks tööd 350 inimest, lisaks veel 6000 metsalangetajat ja transporditöölist.
  Peale Pärnitsa on tselluloositehase ehitamisest huvitatud ka Singapuri kontsern Tolaram Group, Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupank ning maailmapanga juures töötav finantseerimisasutus IFC. Tselluloosiprojekt vajab väidetavalt kuni 7 miljardi kroonist investeeringut. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.