• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg ootab poolaasta tulemusi

  Teisipäeva hommikupoolikul liikusid aktsiate hinnad närviliselt üles, kusjuures maaklerite sõnul lähtus põhinõudlus Helsingist. Kauplemist iseloomustati kui äärmiselt närvilist. Pankade peatselt avaldatavad poolaasta tulemused on hetkel toimuva informatiivne taust ning tundub, et paljud kohalikud investorid on lootuse neis midagi ilusat näha lõplikult kaotanud.
  Päeva lõpul saidki negatiivsed meeleolud taas võidu ning aktsiate hinnad hakkasid langema.
  Kauplemises domineeris täielikult Hansapanga aktsia, mille osaks langes tugevalt enam kui pool päevakäibest. Hind tõusis esmaspäevaga võrreldes üle 2%. Ka Ühis- ja Tallinna Pank tugevnesid, kuna Forekspank oli ligi 5% langusega päeva kaotajate hulgas. Suurimaks kaotajaks oli aga hoopis ASA, mille hind langes 11% (ASA emissioonitõend langes 27%). Meeldivama poole pealt tõusis Estiko ning Kalevi aktsia hind enam kui 7 protsendi võrra
  Lähipäevadel võib oodata suhteliselt närvilise meeleolu kestmist ning hinnad võivad pangasektoris teha üpris äkilisi liigutusi, vähemalt kuni poolaasta tulemuste avalikustamiseni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.