• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turud seisavad infovaeguses

  Põhivaluutades toimuv pole analüütikute sõnul praegu kuigivõrd olulise tähtsusega, ehkki üksikuid sündmusi oli sealgi. Otsustavad sündmused toimuvad hetkel Venemaal ning Ladina-Ameerikas.
  Lahendust Vene võlgade restruktureerimise küsimuses esmaspäeval ei tulnudki ning teisipäeval jätkus turgude ootus. Samal ajal tegi Vene rubla läbi ühe oma ajaloo suurimatest kukkumistest ning ilmselt jõuab veel sel nädalal järg ka Ukraina grivna kätte, mis langes eile kõikumiskoridori alumisse serva. Kauplemine nii grivna kui rublaga peatati teisipäeval suurte languste tõttu. Ladina-Ameerikas olid valuutaturud taas stabiilsemad, kuid kindlat märki trendi tugevnemisest veel ei olnud.
  Norra kroon kukkus taas ning tõmbas endaga kaasa ka teised Põhjamaade valuutad, eeskätt Rootsi krooni. DEM/SEK kõikus õhtul 4,6 krooni ümber (1,74 SEK/EEK), DEM/FIM püsis siiski suhteliselt stabiilsena.
  Dollar/mark püsis päeva jooksul pidevalt stabiilsena ning kauples kitsas kolmandiku penni vahemikus, kuna Moskva uudiste ootel ei söandata suuremaid liigutusi teha. On selge, et Ladina-Ameerika potentsiaalne mõju dollarile on suurem kui Venemaa mõju margale, mida osa analüütikuid lihtsalt ülepaisutatuks peab. Nõnda ei saagi turg enne olukorra selginemist oluliselt liikuda.
  Dollar tugevnes taas jeeni vastu, kui Miyazawa otsesed interventsiooniähvardused maha võttis. Nüüd testitakse, kui kaugele võib dollar vaikselt ronida, enne kui jaapanlased seda märkavad, sest konkreetset kursieesmärki ei tundu neil olevat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.