Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turud seisavad infovaeguses

  Põhivaluutades toimuv pole analüütikute sõnul praegu kuigivõrd olulise tähtsusega, ehkki üksikuid sündmusi oli sealgi. Otsustavad sündmused toimuvad hetkel Venemaal ning Ladina-Ameerikas.
  Lahendust Vene võlgade restruktureerimise küsimuses esmaspäeval ei tulnudki ning teisipäeval jätkus turgude ootus. Samal ajal tegi Vene rubla läbi ühe oma ajaloo suurimatest kukkumistest ning ilmselt jõuab veel sel nädalal järg ka Ukraina grivna kätte, mis langes eile kõikumiskoridori alumisse serva. Kauplemine nii grivna kui rublaga peatati teisipäeval suurte languste tõttu. Ladina-Ameerikas olid valuutaturud taas stabiilsemad, kuid kindlat märki trendi tugevnemisest veel ei olnud.
  Norra kroon kukkus taas ning tõmbas endaga kaasa ka teised Põhjamaade valuutad, eeskätt Rootsi krooni. DEM/SEK kõikus õhtul 4,6 krooni ümber (1,74 SEK/EEK), DEM/FIM püsis siiski suhteliselt stabiilsena.
  Dollar/mark püsis päeva jooksul pidevalt stabiilsena ning kauples kitsas kolmandiku penni vahemikus, kuna Moskva uudiste ootel ei söandata suuremaid liigutusi teha. On selge, et Ladina-Ameerika potentsiaalne mõju dollarile on suurem kui Venemaa mõju margale, mida osa analüütikuid lihtsalt ülepaisutatuks peab. Nõnda ei saagi turg enne olukorra selginemist oluliselt liikuda.
  Dollar tugevnes taas jeeni vastu, kui Miyazawa otsesed interventsiooniähvardused maha võttis. Nüüd testitakse, kui kaugele võib dollar vaikselt ronida, enne kui jaapanlased seda märkavad, sest konkreetset kursieesmärki ei tundu neil olevat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.