• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Favora tanklad jätkavad tegutsemist sama nime all

  Nimelt ei kuulu Favora kaubamärk võimaliku pankrotivara hulka, vaid selle on omandanud Favora juht ja omanik Aivo Pärn. Pärna sõnul jääb Favora kaubamärk edasi kestma.
  ASi Kevatruck majandusseisu analüüsinud audiitor Lembar Kivistiku sõnutsi on neljale kinnistule, mis moodustavad kaks kolmandikku Favora tegutsevatest tanklatest, seatud 99 aastaks hoonestusõigus AS Selveta Investeeringute OÜ kasuks. Peale selle on 6 tanklat renditud 30 aastaks Favora Capitalile. Kõik kokku on koormatud hüpoteegiga Ühispanga kasuks. Kokkuvõttes nendib audiitor, et tegu on Kevatrucki alalise maksejõuetuse ehk pankrotiga.
  Kevatrucki esindava vandeadvokaadi Maria Mägi sõnul kannatas Kevatruck Venemaa majanduskriisi tõttu. Katsed aktsiakapitali laiendada uue investori kaasamise teel ebaõnnestusid. Vajaminevat mitukümmend miljonit krooni oli kuni selle aasta sügiseni lootust saada Venemaalt.
  Kolmanda põhjusena, mis tingis rahanappuse, nimetas vandeadvokaat tanklaketi rajamist, kuhu läks palju enam raha, kui on tanklate tänane turuväärtus. Mitmed firmad jäid ka kütusefirmale võlgu.
  67 mln kroonine võlasumma moodustab umbes poole Kevatrucki kohustustest, kuid seda raha on vähe lootust tagasi saada.
  Mägi tunnistab, et hoonestusõiguse seadmisega on Kevatrucki bilanss poole võrra vähenenud. See oli tema sõnul ühe võlausaldaja soov, millele pidi järgnema investeering, mida aga ei tulnud.
  Favora tanklaketi rendile andmist Favora Capitalile põhjendas Mägi sooviga säilitada kütusemüük ja selle kaudu kogu keti väärtus. «Loota, et seisva tankla eest head hinda saab, on absurd,» nendib ta.
  Viie aasta ettemaksuna saadud 15 mln krooniga loodeti likviidsusprobleemi leevendada, kuid see läks omakorda ettemaksuks kütuse eest, mis jäi suures osas saamata.
  «Kinnistute turuväärtus on mitmesuguste koormiste tõttu nullilähedane ja vaevalt õnnestub tanklaid kellelegi müüa,» ütles eile kohtusaalis ajutine pankrotihaldur Aivar Leismann.
  Kütusefirma suurim võlasusaldaja on Ühispank 30 mln krooniga, võlg kütuse hulgimüüjate ja teiste ees ulatub 74 mln kroonini.
  ASi Kevatruck omanik on endist Favora kontserni nõustanud Tartu ülikooli õppejõud Tõnu Põder, kes varem on ka Ühispangale juriidilist nõu andnud. Otsuse ASi Kevatruck pankrotiasjas kuulutab Tartu maakohus välja järgmisel esmaspäeval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.