• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Topsisõbrad pommivad firmasid

  Et pettus usutavam paistaks, otsisid topsisõbrad välja aastaid tagasi valmistatud pitsati «Ilmar Tamme kinnisvara- ja õigusbüroo» ja nimetasid ennast ühingu juhatuse liikmeteks.
  Kirjas kurdavad nad töötute raske elu üle, vihjavad riigipoolse toetuse nappusele ja on tänulikud nii raha kui asjade üle. «Koduta ja tühja kõhuga töötule on tähtis iga kroon!!!» lõpeb palvekiri ahastava üleskutsega.
  Palvekirju on saanud teiste hulgas Hansapank, Ühispank ja Forekspank, Liviko, Norma Grupp, Saku Õlletehas, Eesti Telefon, Eesti Energia jne.
  Eesti Energia projektijuht Kaja Malts räägib, et nemad mõtlesid saata ühingule natuke vana kontorimööblit. «Helistasin kirjas toodud telefonil ja vastas keegi naine, kes seletas, et mehed on petised ja joovad kogu raha maha,» kirjeldab Malts sündmuste kulgu.
  Paari kuu jooksul on topsisõpradel õnnestunud välja petta vaid Standardilt kasutatud kontorimööblit. Standardi sekretär mäletab kahte meest, kes palvekirja kohale tõid, kuid ei mäleta, et mööblit oleks saadetud. Mehed aga kinnitavad, et toodi paar lauda, tooli, riiulit ja need on kusagil Salme tänava korteris. Ilmar Tamme eksnaise teada on mööbel ammu maha joodud.
  Ilmar Tamme endisel abikaasal on põhjust meeste ettevõtmist vihata, sest töötute ühing on adresseeritud tema korterisse, tema telefoninumbrile. «Kirjutage palun, et see on pettus, nad joovad kõik raha kohe maha!» palub ta kohaletulnud ajakirjanikke juba ukselt.
  Naine lükkab külalised edasi kööki, kus räpase laua taga konutab Ilmar Tamm. Mees ei ole eriti kontaktivõimeline. Laua all on poolik süütevedeliku pudel. «Seda sa petetud raha eest ostadki, lased kraanivett juurde ja jood,» viskab eksnaine vihaselt.
  Tamm ärritub jutu peale, et raha maha juuakse. «Mingit raha ju veel pole,» kordab ta. Kui pangakontol ka mingit raha oleks, ei saaks seda tema sõnul kasutada. «Teie, nagu näha, olete pangandusest kaugel, sest ei tea, et stardiraha ei saa kasutada,» selgitab ta salapäraselt. Tamm on kõrgharidusega jurist, kuid kaotas koha Dvigatelis, sest ei tulnud toime arvutiga.
  Ilmar Tamm räägib püüdlikult, et jah, esialgu on ühingus vaid kaks meest. «Aga raha ju ka veel ei ole,» lisab ta. Hiljem, külastades Kalamajas elavat teist ühingu «juhti» Madis Protsinit, selgub, et ühingu taga seisab koguni 129 töötut. «Peamiselt oleme Koplist ja mõned ka Lasnamäelt,» täpsustab Protsin asjalikult. Mehed loodavad, et kui raha koguneb, saavad nad ühingu äriregistrisse kanda. Paari aasta pärast ootab neid ees riiklik pension, seni on tarvis aga kuidagi ära elada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.