• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FHG-l oli hea aasta

  1998. aasta on olnud FHG-le kasuminumbri poolest edukam kui eelmine aasta umbes sama suure käibe juures. Toomas Sildmäe ei soovinud enne 1998. aasta auditi valmimist seda väidet numbritega kinnitada.
  Sildmäe sõnas, et kahtlemata mõjutab omanike kohtuskäik firma käekäiku. «Kindlasti jätab see oma jäljed investeeringutesse ja firma arengusse,» täpsustas ta. «Samas pole vahet, kas sul on 16% või 25% firma aktsiatest, lihtsalt mõned omanikud ei täida kuigi hästi oma kohuseid.»
  «Me pakime Finesti kokku ka selle koha pealt, et järgmise aasta poole pealt ei ole enam kolme eraldi kompaniid -- Finest Hotel Group, Finest Tartu ja Finest Pärnu -- vaid on kõik üks,» selgitas ta.
  Kohtuvaidlus ei sega Sildmäe sõnul toiminguid Finesti aktsiatega. Veel sel aastal on tema ütluse kohaselt oodata uudiseid FHG omanikeringi muudatuste kohta.
  Juba mõnda aega on aktsionär SL Shipping OY otsinud ostjat oma osalusele Finestis ja pakkunud seda Põhjamaade ühele suuremale hotelliketile Scandic'ule, mille president Anders Lilius käis oktoobris Eestis maad kuulamas. «Mõningad eellepingud on ka juba sõlmitud,» lisas Toomas Sildmäe.
  Finest Hotel Groupile kuuluvad Adavere tuulik, hotellid St Barbara, Karupesa, Taru, viimane on müügis. Pärnu Rannahotell on võetud 25 aastaks rendile Pärnu linnalt. FHG on Palace'i hotelli omanik ja tegutseb Tallinna restoranides Sub Monte ja Toomkooli.
  Pärast eelmise nädala Tallinna ringkonnakohtu otsust on Finest Hotel Groupi omandisuhted taas pea peale pööratud.
  Kohtuvaidlus Finest Hotel Groupi aktsiate üle sai alguse 1996. aastal, mil riigile kuulunud RASi Tallinna Hotellid pankrotihaldurid müüsid osa ASi Finest Hotel Groupi aktsiaid firmale Stock Development, kes need omakorda edasi müüs offshore-firmale Halford Holdings Ltd.
  Samas aga vaidlustasid FHG teised aktsionärid aktsiamüügi Stock Developmentile väitega, et neil on riigi müüdud aktsiatele eelisostuõigus. Vaidlus sai lahenduse Tallinna linnakohtus selle aasta septembris, mil kohus tunnistas aktsionäride eelisostuõigust. Linnakohus kohustas ASi Finest Hotel Group aktsiaraamatusse kandma kolm Soome firmat ja Toomas Sildmäele kuuluvad ASi Silfin, kelle osalused suurenesid Stock Developmentile kuulunud aktsiate arvelt seniselt 16 protsendilt 25 protsendile.
  Ringkonnakohtu tsiviilkolleegium otsustas aga 8. detsembril, et linnakohtu septembri otsus tuleb tühistada materiaalõiguse normi väära kohaldamise ja protsessinormide rikkumise tõttu.
  Teisisõnu tähendab see seda, et Finestil on hetkel jälle viis omanikku ja Stock Developmentil suurim, 34,8% osalus. Teised neli aktsionäri on Oy Saimaa Lines Ltd, SRV Teräsbetoni Oy, Arctia Oy ja AS Silfin.
  «Kavatseme ringkonnakohtu otsuse riigikohtusse edasi kaevata,» teatas reedel nelja väiksemat aktsionäri esindav vandeadvokaat Jaak Kirikal advokaadibüroost Tark & Co. «Aga kui aktsionärid omavahel vaidlevad, ega see kellelegi head ei tee.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.