• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Laevade boikott jõuab kohtusse

  «Soome seaduse järgi on teises riigis registreeritud firma vastu suunatud boikott seadusevastane, eriti veel kui selle laeva meremeestega on laevaomanikul sõlmitud kollektiivleping,» selgitas Eesti Mere-
  laevanduse arendusdirektor Viktor Palmet.
  Kuni otsuse langetamiseni paluvad eestlased boikoti Helsingi sadamas peatada. Edaspidi tuleb kõne alla ka laevade seisu tõttu tekkinud kahju sissenõudmine.
  Taani tööandjate ametiühing on omakorda esitanud kohtusse hagi Taani meremehi ühendava ametiühingu vastu. Selle eesmärgiks on kuulutada boikott Århusi sadamas seadusevastaseks. Kohtumenetluse ajaks palutakse boikott peatada. Taani kohus lükkas otsuse langetamise uue aasta 4. jaanuarile ja seni kaupa Eesti laevale ei laadita.
  «Me oleme valmis arutama konkurentsiküsimust kompleksselt, aga soomlased nõuavad üksnes meie meremeeste palgatõusu, keeldudes teistel teemadel vestlemast,» märkis Palmet. «Soomes ei pea laevaomanik meremehe puhul, kes on aastas maalt ära üle 180 päeva, sotsiaalmaksu maksma, meil aga peab ja see asetab meid ebasoodsamasse olukorda,» lükkas ta ümber soomlaste süüdistused eestlaste poolt dumpingu kasutamises.
  Simo Zitting Soome meremeeste ametiühingust ütles, et boikott kestab seni, kuni soovitud kokkulepet pole saavutatud. Ta ütles, et Soome pool on valmis asja arutama, kuid Eesti Merelaevandus pole ilmutanud valmisolekut kompromissi saavutamiseks.
  Zittingu sõnul ei ole õiglane, et Merelaevanduse norralastest ja taanlastest omanikud teenivad Eestis odavat tööjõudu kasutades suuri kasumeid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
ELMO Rendi aktsia püüdleb IPO hinna juurde tagasi
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Selveri kullerid meenutavad koroonaaega: see oli laastav kogemus, meid ei väärtustatud
“See oli vaimne terror,” ütleb keset kõige tulisemat koroona-aega eSelveris töötanud kuller, kelle meelest kiusas ülemus sihilikult teda ja tema kolleege. Töökiusu spetsialisti sõnul on Selveri näide aga üks sellistest, kus töökiusust rääkida ei saa, isegi kui töötaja end kehvasti tundis.
“See oli vaimne terror,” ütleb keset kõige tulisemat koroona-aega eSelveris töötanud kuller, kelle meelest kiusas ülemus sihilikult teda ja tema kolleege. Töökiusu spetsialisti sõnul on Selveri näide aga üks sellistest, kus töökiusust rääkida ei saa, isegi kui töötaja end kehvasti tundis.