• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa maksuvaba riik on soliidsem

  Eesti veesõidukeid registreeritakse peamiselt kuues riigis, millest kolme Euroopa riiki peetakse soliidsemateks. Mida soliidsem riik, seda kõrgemaid nõudmisi esitab ta oma registrisse kantavale laevale.
  Eesti laevaomanike seas on levinumad laevade registreerimise riigid Küpros, Malta ja Gibraltar Euroopas ning Panama, Bahama, Belize ja Libeeria mujal maailmas. Riikide nõudmised registrisse kantavatele laevadele on erinevad. Kui näiteks Küprose laevaregistrisse ei saa kanda üle 15 aasta vanust veesõidukit, siis Belize'i laevaregister võtab vastu kuni 30 aasta vanuseid aluseid. Üheks soliidsemaks maksuvabaks riigiks peetakse Mani laevaregistrit. See pole aga Eesti laevaomanike seas populaarne, kuna laeva peab sealsesse registrisse kandmisel ette näitama.
  Suhteliselt lihtne on registreerida jahte ja lõbusõidukaatreid Gibraltaril. Euroopa maad nõuavad aga, et laeva omanik peab olema samal maal registreeritud firma, kuid Gibraltari offshore-firma on suhteliselt kallis -- väikelaeva registreerimine läheb maksma umbes 4000 dollarit. Seetõttu registreerivad inimesed, kellel pole juba olemas mõnda Gibraltari offshore-firmat, oma lõbusõidulaevad USAs Delaware' osariigis, kus laeva registrisse kandmine maksab vaid 1000 dollarit. Kommertsaluseid Delaware's registreerida pole mõtet, kuna teenitav tulu läheb seal maksu alla. Kommertsalusele registreerimisriiki valides tasub arvestada, milliste riikide sadamaid kavatsetakse laevaga külastada. Paljud maksuvabad riigid kuuluvad mugavuslipu maade hulka, millele on sadmates kehtestatud kõrgemad maksud. Mida ebasoliidsem riik, seda kõrgemad võivad olla sadamamaksud.
  Maksuvabadesse piirkondadesse pole hea registreerida kalalaevu, kuna laeval võib tekkida probleeme püügikvootide saamisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Lemmikuhoidja Laura: see on mu unistuste töö!
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.