• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võlausaldajad likvideerivad pankrotis Eriõli

  Eriõli võlausaldajad valisid reedel esimesel üldkoosolekul kolmeliikmelise pankrotitoimkonna ja kinnitasid haldurid.
  Aprillis iseenda ja Optiva Panga algatusel pankrotistunud kütusefirmal Eriõli on seni võlgu 140 miljoni krooni eest. Suuremad võlausaldajad on 52 miljoni krooniga AS Seemisberg ja 48,5 miljoni krooniga OÜ Flint Holding, rääkis Eriõli pankrotihaldur Ingrid Proos. Võlausaldajate hulgas on ka Kiviter, mille Eriõli kahe aasta eest erastas. 10 miljonit krooni on Eriõli võlgu Optiva Pangale.
  Võlanõudeid Eriõli vastu saab esitada kuni 14. juunini.
  Vara Eriõlil pole, kuid võlanõuded võivad pankrotimenetluse käigus suureneda, märkis haldur. Eriõli bilansis on kõik pankrotistunud Kiviteri aktsiad, mille ettevõte ostis 120 mln kr eest 1997. a lõpus. Kiviteri vara on aga keeruliste skeemidega kanditud eri äriühingute nime alla.
  ASi Eriõli esindajad on tunnistanud, et osa Kiviterist kuulus Ühispangale. Ühispank suutis oma raha ilmselt päästa, sest jõudis enne Kiviteri pankrotistumist talle panditud vara samuti ümber kantida.
  Eriõli oli varem üks Ühispanga suuremaid üksikaktsionäre 1,36 protsendiga aktsiatest. Need müüs Eriõli tänavu jaanuaris Proosi teatel maha. Panga aktsiate müügist saadud kahjum ja Kiviteri pankrot olidki põhjused, millega Eriõli kohtus ettevõtte pankrotiseisu selgitas.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.