Peep Sooman • 6. juuni 1999 kell 22:00

Ehitusfirma kaebab Toonart Rääski kohtusse

Kiisa sõnul peab hagi Rääski vastu esitama pankrotistunud Kembari pankrotihaldur Erik Savi. Pankrotis ettevõtted ise kohtuprotsessi algatada ei saa. Kiisa sõnul on põhinõude suurus 1,8 miljonit krooni, millele lisanduvad viivised. Hagi tuleb esitada, sest võlausaldajad peavad raha kätte saama, seletas Kiisa.

Rääski loogika raha mitte maksmisel seisneb selles, et ta arvab, et hoopis Kembari on talle võlgu, ütles Kiisa. Rääsk põhjendab võlga sellega, et ehitusfirma pole talle hoone karkassi üle andnud, samas seadusega ei tohi tellija objekti vastuvõtmisest keelduda, selgitas advokaat.

Kohtus on seda protsessi võita tõenäolisem kui kaotada, leidis Kiisa.

Toonart Rääsk ütles reedel, et Kembari on jätnud rida töid tegemata ning paljude tehtud tööde kvaliteet on allapoole arvestust. «See on üks habemega lugu, meie oleme Kembari vastu nõude esitanud, neil pole mingit alust meie vastu hagi esitada,» ütles Rääsk. Ta ütles, et Kembari vastu esitatud nõue võib ulatuda 4,5 miljoni kroonini. «Ma peast ei tea,» põhjendas ta ligikaudsust. «Minule pole kohtusse kaebamisest küll keegi midagi rääkinud,» lisas ta.

Kembari juhataja Eero Hammer on eelnevalt öelnud, et ta usaldas oma vana tuttavat Toonart Rääski liiga palju. «Ta ei kirjutanud tööde vastuvõtmise aktile alla ja nüüd väidab, nagu oleks isegi vundament ehitamata,» ütles Hammer.

Kembari pankrotistus väidetavalt seetõttu, et ei saanud Rääskilt võlga kätte.

Rääsk on võlgu vähemalt neljale Tallinna reisisadama naabrusesse hotelli Metropol ehitanud firmale üle 2 miljoni krooni. Hoolimata sellest, et hotell pole veel tegutsemisluba saanud, majutatakse sinna juba turiste. Rääski sõnul jääb hotelli maksumus alla 100 miljoni krooni.

Hetkel kuum