• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitusfirma kaebab Toonart Rääski kohtusse

  Kiisa sõnul peab hagi Rääski vastu esitama pankrotistunud Kembari pankrotihaldur Erik Savi. Pankrotis ettevõtted ise kohtuprotsessi algatada ei saa. Kiisa sõnul on põhinõude suurus 1,8 miljonit krooni, millele lisanduvad viivised. Hagi tuleb esitada, sest võlausaldajad peavad raha kätte saama, seletas Kiisa.
  Rääski loogika raha mitte maksmisel seisneb selles, et ta arvab, et hoopis Kembari on talle võlgu, ütles Kiisa. Rääsk põhjendab võlga sellega, et ehitusfirma pole talle hoone karkassi üle andnud, samas seadusega ei tohi tellija objekti vastuvõtmisest keelduda, selgitas advokaat.
  Kohtus on seda protsessi võita tõenäolisem kui kaotada, leidis Kiisa.
  Toonart Rääsk ütles reedel, et Kembari on jätnud rida töid tegemata ning paljude tehtud tööde kvaliteet on allapoole arvestust. «See on üks habemega lugu, meie oleme Kembari vastu nõude esitanud, neil pole mingit alust meie vastu hagi esitada,» ütles Rääsk. Ta ütles, et Kembari vastu esitatud nõue võib ulatuda 4,5 miljoni kroonini. «Ma peast ei tea,» põhjendas ta ligikaudsust. «Minule pole kohtusse kaebamisest küll keegi midagi rääkinud,» lisas ta.
  Kembari juhataja Eero Hammer on eelnevalt öelnud, et ta usaldas oma vana tuttavat Toonart Rääski liiga palju. «Ta ei kirjutanud tööde vastuvõtmise aktile alla ja nüüd väidab, nagu oleks isegi vundament ehitamata,» ütles Hammer.
  Kembari pankrotistus väidetavalt seetõttu, et ei saanud Rääskilt võlga kätte.
  Rääsk on võlgu vähemalt neljale Tallinna reisisadama naabrusesse hotelli Metropol ehitanud firmale üle 2 miljoni krooni. Hoolimata sellest, et hotell pole veel tegutsemisluba saanud, majutatakse sinna juba turiste. Rääski sõnul jääb hotelli maksumus alla 100 miljoni krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.