• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Belglased otsivad Eestist panka

    «Oleme tulevikus huvitatud panga omandamisest Eestis, kuid me ei ole veel siinset turgu põhjalikult uurinud ega kedagi konkreetselt välja valinud,» kinnitas Belgia panga pressiesindaja kolmapäeval.
    KBC Banki huvi Eestis panga omandamise vastu on seotud Eesti ühinemisega Euroopa Liiduga. Samal põhjusel soovib Belgia pank omandada panga ka Sloveenias.
    KBC Banki president Remi Vermeiren märkis pressiesindaja vahendusel, et ei tea midagi Optiva Pangast ega ole selles kontrollosaluse ostmisest huvitatud.
    58% Optiva Panga aktsiate omanik Eesti Pank soovib oma osalusest loobuda ning panga president Vahur Kraft on varem öelnud, et keskpank ei ole nii vaese fantaasiaga, et müüa osalus vaid Skandinaaviast pärit investorile.
    Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann kinnitas samuti, et mingit ametlikku huvi Eestis panga ostmise vastu ei ole KBC Bank näidanud. Kas panga esindajad Eestis käinud on, ei osanud Kuusmann öelda. «Võib-olla on keegi kuskil pangas käinud, iga päev käib kusagil keegi, « lausus Kuusmann.
    KBC Bank loodi eelmisel aastal, kui ühinesid CERA Bank, Kriedietbank ja Bank van Roeselare.
    KBC Kindlustuse moodustasid ABB kindlustus, Omniver Leven ja Fidelitas.
    KBC Grupi varade kogumaht eelmise aasta lõpu seisuga oli 5,95 miljardit Belgia franki ehk 2,3 triljonit Eesti krooni.
    Jaanipäeval omandas KBC Bank 65,7% T?ehhi riigile kuuluvast Obchdoni Pangast 16,6 mld Eesti krooni eest. Samuti riigiosalusega Ungari Kereskedelmi és Hitelbankist hakkab pärast EBRD-lt lisaaktsiate ostmist KBC Bankile kuuluma 32%.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Riigikontroll: Rail Baltic on ajast maas, kulud suurenevad
Nii Rail Balticu raudtee projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud. Võrreldes maade omandamise algse graafikuga on mahajäämus kasvanud viie aastani, märkis riigikontroll vahekokkuvõttes.
Nii Rail Balticu raudtee projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud. Võrreldes maade omandamise algse graafikuga on mahajäämus kasvanud viie aastani, märkis riigikontroll vahekokkuvõttes.