• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas omavalitsuste töös on tunda valimiste lähenemist?

  Äripäev tabas naelapea pihta -- just natuke aega tagasi (02.07.) esitasid mõned opositsiooni volinikud eesotsas tuntud «vabadusvõitleja» Hans Laariga minu suhtes umbusaldusavalduse. Põhjendus oli traditsiooniline -- ei oska linna juhtida, teeb linnale kahju jne. Olen nende volinike vaimse tervise suhtes olnud alati ühel kindlal seisukohal, neil on teatud perioode, kus nad on äärmiselt aktiivsed ja agressiivsed, eriti valimiste lähenedes, ja on perioode, kus nende tegevus on loid.
  Kuressaares on ka valmistumine kohalikeks valimisteks alanud. Reformierakond, Isamaaliit ja Mõõdukad tegid ühisavalduse selle kohta, et nad teevad koostööd valimiste õnnestumise nimel ja pärast valimisi. Aga volikogu tasandil on meil suhteliselt rahulik, ehkki koalitsioon on meil, kui pidada silmas riigi tasandil toimuvat, üsnagi huvitav -- Reformierakond ja valimisliit Kesktee, kus tooni annab Keskerakond. Me oleme kolm aastat vastu pidanud, kuigi siin on mõtteid olnud ka teistsuguseid, kuid paremat lahendust praegu pole. Nii palavaks pole meil läinud kui Tallinnas, tööd saab teha. Praegu on valimised üsna lähedal ja pole mõtet midagi muuta. Volikogu esimees on värskelt valitud ja praegu on nagu kodurahu tagatud -- pole põhjust uue esimehe kallal võtta.
  Tundub, et kuum ilm ja merevesi on kõiki hoopis veidike jahutanud, aga loomulikult on juba volikogus ja ajakirjanduses märgata, et valimised on tulemas. Kõige rohkem paistab see silma Keskerakonna linnapea kandidaadi, Toivo Kuldsepa tegevusest, kes on hakanud üsna aktiivselt sõna võtma Pärnu Postimehes. Üldiselt elab Pärnu normaalset, rahulikku elu. Teeme tööd ja ei tülitse. Tülisid meil, ausalt öeldes, pole olnudki, on olnud vaid mõned eriarvamused. Ma ei taha öelda, et linnas on kõik tehtud, kuid midagi halvasti ka pole.
  Ei märka praegu küll midagi niisugust, mis linnavalitsuse tööd segaks. Opositsioon on Tartus piisavalt nõrk ja koalitsioon on aldis koostööks -- kui mõte on mõistlik, siis tulgu see koalitsioonist või opositsioonist, väärib see ikkagi arutamist ja teostamist. Isamaaliit on küll deklareerinud, et tema on Tartus Reformierakonnaga tülis, aga see on Isamaaliidu probleem, Reformierakond Isamaliiduga Tartus tülis küll ei ole.
  Meil on omapärane koalitsioon -- Reformierakond ja valimisliit Tartu 2000, mis seob valdavalt erakondlikult end mitte määratlenud, kuid võib öelda, et Koonderakondliku taustaga inimesi, ning toeks viis Keskfraktsiooni liiget. Isamaaliit ja Mõõdukad kuuluvad opositsiooni. Mõõdukatega probleeme pole, aga Isamaaliit käitub vahel kummaliselt, tekitades pseudoprobleeme. Näiteks sõdis Isamaaliit, isegi teadmata miks, vastu sellele, et anda ülikoolile üle kinnistu Raatuse tänaval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.