• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wermo toodab IKEA-le

  Wermo hakkas valmistama IKEA-le kasepuidust riiuleid juba eelmise aasta lõpus. «Toodangu maht kasvab pidevalt,» rääkis Wermo juhatuse esimees Richard Mutso. «Aasta lõpuks tahab IKEA saada iga kuu mitu tuhat riiulit.»
  IKEAga käivad läbirääkimised ka värvitud mööbli tootmise osas.
  Eelmisel aastal moodustas Wermo eksport Rootsi 16% ettevõtte omatoodangust, tänavu loodab firma Rootsi eksporti kahekordistada.
  Mutso sõnul hakkas IKEA Wermo vastu taas huvi üles näitama aasta tagasi. «Meie tootmistase vastab IKEA neljaastmelisele kvaliteedisüsteemile,» seletas ta. Mutso lisas, et Wermo juurutab ka ISO kvaliteedistandardit.
  Wermo ja IKEA sidemed katkesid 1993. aastal. Eesti krooni kehtima hakkamise järel ei olnud Wermol enam võimalik jätkata kasumiga tootmist IKEA-le. Kuna IKEA ei soostunud hinda tõstma, lõpetas Wermo rootslastele tootmise.
  Samal ajal nõudis IKEA tagasi Wermo värvimööblitsehhi investeeritud laenu, mille oli garanteerinud Eesti valitsus. Erastamisagentuur müüs Wermo kolm aastat tagasi ASile Thompson, millest saadud 24 miljoni krooniga kaeti kohustus IKEA ees.
  Praegu kuulub Wermo enamusosalus ettevõtte nõukogu esimehele Neinar Selile. Tema kõrval on ligi kolmandiku aktsiate omanik Veljo Ipits ja umbes 10% aktsiatest kuulub Vello Peedimaale.
  Wermo suurimad koostööpartnerid on Prantsusmaal, Saksamaal ja Soomes. Eelmisel aastal eksportis Wermo täispuidust mööblit ligi 60 miljoni krooni eest. Wermo põhiomanik Neinar Seli rõhutas, et ettevõte lähtub hajutatud riskide põhimõttest ega lase ühe koostööpartneri osal kasvada rohkem kui 15 protsendini toodangumahust.
  Eestisse jääb umbes veerand toodangust, peamiselt kontorimööbel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.