8. august 1999 kell 22:00

Jürgenson kaalub Rubeni vabastamist

Jürgensoni avaldus on seotud viimasel ajal ajakirjanduses avaldatud süüdistustega Rubeni vastu, teatas ministeeriumi pressiesindaja Aap Tänav. Ta ütles, et süüdistused on väga tõsised, aga täpsemalt ta neid ei kommenteeri. «Minister teeb otsuse väga ruttu,» lisas Tänav.

Veel neljapäeval kinnitas Jürgenson, et ei näe põhjust kahelda Rubeni sobivuses Tallinna Sadama nõukogu esimehe kohale.

Isamaaliidu toel Tallinna Sadama nõukogu esimeheks määratud Tarmo Ruben sai majandusministeeriumi asekantslerina tulu erastamisalaste konsultatsioonide andmisega, kirjutas Äripäev reedel.

Lisaks sai sel nädalal teatavaks, et pankrotis ERA Pank sisuliselt kinkis Rubenile 5 miljonit krooni, kustutades 2,5 miljoni krooni suuruse laenu koos intressidega. Ajakirjandus on küsinud, kuidas võis varem riigiametnikuna töötanud mees pangast nii suure laenu saada ja miks pank laenu kustutas.

ERA Panga pankrotihaldur Urmas Tross on kahelnud, kas Bergmann ikka kustutas laenu eelmise aasta augustis. Trossi hinnangul võis see toimuda hoopis sel kevadel, kui pank oli juba moratooriumi all. Trossi sõnul sai ta neljapäeval Rubenilt kirja, milles too teatas, et ei kavatse pangale laenu tagasi maksta.

Autor: BNS

Hetkel kuum