• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kallase ministeerium ohjab riigiasutuste rahapaigutusi

  Rahandusministeeriumis valminud valitsuse määruse eelnõu riigieelarve raha paigutamise korrast täpsustab riigi raha mõistet, lugedes sinna hulka ka valitsusasutuste ja nende poolt hallatavate riigiasutuste paigutatavat vaba raha. Nende rahaliste vahendite kohta puudub riigikassal seni ülevaade.
  Kõnealune summa ulatub paarisaja miljoni kroonini, vabade jääkide ajutise paigutamise üle otsustavad seni enamasti riigiasutuste juhid ainuisikuliselt. Rahandusministeeriumi riigikassa osakonna juhataja Ahti Kallaste kinnitusel puudub tal seni täpne ülevaade valitsus- ja riigiasutuste poolt tehtavatest rahapaigutustest ja nende poolt kasutatavatest pankadest.
  Eelnõu piirab märgatavalt isikute volitusi, kellel on õigus raha paigutamise üle otsustada. «Kaob ära õigus teha teatud rahaturu tehinguid,» märkis Kallaste.
  Ligi miljardist kroonist Eesti pankades hoiustatavast riigikassa, pensionikindlustuse ja ravikindlustuse rahast on valdav enamus tähtajalistel hoiustel. Kallaste sõnul on enamus neist väga lühiajalised, vaid üksikud ulatuvad kolme kuuni. Riigi raha hoiuse intress on 3,5--3,8 protsenti.
  Rahandusministeeriumi nõuniku Daniel Vaariku sõnul on kõnealuse eelnõu üks põhieesmärke vältida riigi raha kadumise kordumist pankrotistunud pankades. Pankrotistunud pankades on külmutatud kokku 506 miljoni krooni eest riigi raha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.